Kuhinjica

Kako se pravi tzatziki sos

Tzatziki ili caciki je vrsta grčkoj jela, tačnije salata, veoma popularna kako u samoj Grčkoj, tako i van nje. Iako će vam Grci reći da imaju lepših i boljih jela, tzatziki i giros  su verovatno prva jela na koja pomislite kada vam neko pomene grčku kuhinju. Slično jelo imaju i Turci.

TRADICIONALNI UKUS: Makedonski pinđur

Makedonija je u regionu poznata po veoma kvalitetnoj zimnici, a najpoznatije njihove delicije su svakako pinđur i ajvar. Mi vam danas donosimo recept za pravi makedonski pinđur.

JELO ZA SVA VREMENA: Cicvara

Cicvara se  kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, pre svega pšenice, ali i raži, ječma, ovsa...

Ručak na brzinu: Sataraš sa jajima

Podsećamo vas na jedno jelo koje je idealno za zaposlene domaćice. Možete ga pripremiti za 20 minuta, a potrebne sastojke većina nas ima u svom domu.

Slana torta od starog hleba

Ostao vam je stari hleb i ne znate šta biste sa njim? Ne bacajte ga, napravite ovu izuzetno ukusnu slanu tortu od starog hleba i uživajte u ukusu.

VOĆNO OSVEŽENJE: BRZI KEKS KOLAČ SA JOGURTOM

Za pripremu ove torte neće vam biti potrebno više od desetak minuta.

Lek koji se maže na hleb: DOMAĆI DŽEM OD NANE

Povoljno dejstvo na vaše zdravlje, interesantan izgled i fantastičan ukus učiniće da džem od nane postane vaš omiljeni namaz!

Page 23 of 30