Zanimljivosti

Brutalne kazne cara Dušana: Svi su se plašili Dušanovog zakonika i to sa dobrim razlogom

Dušanov zakonik donet je na saboru vlastele i crkvenih velikodostojnika, održanom na Vaznesenje Gospodnje, 20. maja 1349. godine u Skoplju.

13 činjenica o zemlji koja nema nijednog beskućnika i ima ministarstvo sreće

Butan, misteriozna i slikovita zemlja smeštena između Indije i Kine bila je zatvorena za turiste do 1974. godine. Danas svako ko je spreman na prilično komplikovan proces za vizu i ima dovoljno novca može da poseti ovu zemlju.

Merilin Monro joj je rekla da će je muž ostaviti: Džeki Kenedi je svojim odgovorom sve oduševila

Merilin je navodno bila uverena kako će Džon Kenedi ostaviti suprugu i oženiti se njome, a svojoj je dobroj prijateljici Džejn Karmen više puta rekla: "Zamisli me kao prvu damu!"

Zašto Vojvoda Putnik nikada NIJE NOSIO SVOJA ODLIKOVANJA! Pred kraj života je otkrio zašto i U JEDNOJ REČENICI REKAO SVE

Vojvoda Radomir Putnik davno se upisao u redove najvećih srpskih vojskovođa. Predvodio je vojsku u nekim od najneizvesnijih trenutaka Srbije - Balkanskim i Prvom svetskom ratu, a za njegova dela čuo je i svet. Zato i ne čudi činjenica da je reč o jednom od najodlikovanijih pojedinaca u našoj istoriji. 

NEMAČKI: 80 korisnih fraza za svakodnevnu komunikaciju

Nemački, engleski, francuski – svaki jezik poseduje svoji ustaljene fraze i izraze. Poznavanje takvih fraza značajno olakšava proces komunikacije sa pripadnicima određene jezičke zajednice.

Page 1 of 29