Aktuelno

VEDRANA RUDAN: NAKON TRIDESET GODINA BRAKA

Ležim na katu jer sam bolesna. On je u prizemlju.

On:”Jesi li budna?”

GORICA NEŠOVIĆ: Ljubavnica

Službena putovanja, nekada su bila veliki izazov. Daleko od kuće, daleko od očiju, sigurno i prilično bezbedno za "izlet" iz svakodnevne rutine. 

Vedrana Rudan: MODERNI DEČKI

Od moga sam Kreše očekivala da će s vremena na vrijeme prebiti neku djevojčicu za glavu nižu od sebe pa da ću mu onda ja održati predavanja o poštovanju slabijih, nemoćnih i ugroženih.

KAKO SMO PROSLAVU SLAVE ZAMENILI SLAVOM

Nekada davno, kao sasvim mlada domaćica verovala sam da se sve može stići. Oči kako otvorim hvatala sam se za brufen, najveći, jer trebalo je izdržati sve… 

MOMO KAPOR: HLEB U ĐUBRETU SLUTI NA ZLO

Vidim, na trotoaru kontejner za đubre. Nad njim nagnuta mlada žena u uflekanoj haljini, koja pamti i bolja vremena. Nešto gleda. Nekome nešto govori.

Mirjana Bobić Mojsilović: NASILJE

Vršnjačko nasilje o kome se ovih dana toliko piše, zbog jezivih snimaka devojaka koje zverski tuku svoju drugaricu, zapravo je i neka vrsta jezičke smicalice...

Vedrana Rudan: PAMPERS TATE

Znam da moji vršnjaci i ja nikad ne bismo smjeli upotrijebiti frazu “u moje vrijeme” jer će se onaj s druge strane stola, ako je mlađi od nas, a svi su mlađi od nas, isti čas isključiti. Ipak ne mogu odoljeti jer svakodnevno gledam mlade očeve kojih “u moje vrijeme” nije bilo.

GORICA NEŠOVIĆ: Uverenja

Ne želim da verujem da loša dela mogu ljude da čine srećnim. Imam neka svoja uverenja, opšta i lična...

Page 1 of 59