Aktuelno

Vedrana Rudan: MODERNI DEČKI

Od moga sam Kreše očekivala da će s vremena na vrijeme prebiti neku djevojčicu za glavu nižu od sebe pa da ću mu onda ja održati predavanja o poštovanju slabijih, nemoćnih i ugroženih.

KAKO SMO PROSLAVU SLAVE ZAMENILI SLAVOM

Nekada davno, kao sasvim mlada domaćica verovala sam da se sve može stići. Oči kako otvorim hvatala sam se za brufen, najveći, jer trebalo je izdržati sve… 

MOMO KAPOR: HLEB U ĐUBRETU SLUTI NA ZLO

Vidim, na trotoaru kontejner za đubre. Nad njim nagnuta mlada žena u uflekanoj haljini, koja pamti i bolja vremena. Nešto gleda. Nekome nešto govori.

Mirjana Bobić Mojsilović: NASILJE

Vršnjačko nasilje o kome se ovih dana toliko piše, zbog jezivih snimaka devojaka koje zverski tuku svoju drugaricu, zapravo je i neka vrsta jezičke smicalice...

Vedrana Rudan: PAMPERS TATE

Znam da moji vršnjaci i ja nikad ne bismo smjeli upotrijebiti frazu “u moje vrijeme” jer će se onaj s druge strane stola, ako je mlađi od nas, a svi su mlađi od nas, isti čas isključiti. Ipak ne mogu odoljeti jer svakodnevno gledam mlade očeve kojih “u moje vrijeme” nije bilo.

GORICA NEŠOVIĆ: Uverenja

Ne želim da verujem da loša dela mogu ljude da čine srećnim. Imam neka svoja uverenja, opšta i lična...

Mirjana Bobić Mojsilović: Kako ostati normalan u Srbiji

Ako te Srbija muči, brine, izaziva nervozu, strahove, i čini da gubiš smisao života, da zapadaš u depresiju i da ne vidiš izlaz – postoji samo jedan savet koji daje rezultate: ugledaj se na srpsku ženu.

Vedrana Rudan: JA NISAM LIDLICA

Priča možda jest malo aut, na njoj se izdrkalo već milijun ljudi, ali, eto, meni se baš danas piše o tome. Utvrdit ću gradivo.

Page 1 of 59