Svaki znak ima svoju bajku: Hrabri Ovnovi, ova bajka je za vas

Astrolozi tvrde da svaki horoskopski znak ima svoje mesto u nekoj od čuvenih bajki... Koja je bajka karakteristična za znak Ovna?

Foto: www.stockvault.net Foto: www.stockvault.net

Ovan je vatreni znak, kao Lav i Strelac. To znači da je u njihovoj prirodi da preduzimaju akcije, ponekad i pre nego što o tome dobro razmisle.

Njihov vatreni vladar utiče na njihove odlične organizacione sposobnosti, pa ćete retko sresti Ovna koji ne voli da završava više stvari odjednom. Ne postoji nešto što bi osobe u ovom znaku moglo zaustaviti da urade ono što su naumile, pa su konstantno željne dinamike i takmičenja.

Crvenkapa

Crvenkapa kreće na put kroz opasnu šumu. Ne boji se i dovoljno je samouverena da prekrši majčino upozorenje kako ne sme skrenuti s puta. Ona želi da istražuje, a neustrašivost je dovede ravno do vuka. Ni u prisutnosti grabljivca Crvenkapa ne gubi hrabrost. Ne prepoznaje opasnost, delom zbog naivnosti, a delom zbog otvorenosti i pozitivnog stava prema novom i nepoznatom. Već i crvena boja, boja životnosti i vatre, simbolizira snagu i hrabrost koje Ovna vode kroz život. Crvenkapa ima pionirski duh i neustrašivost, pozitivan stav i samosvest Ovna.

Ostale bajke: Nebojša, Crvene cipele.

Pin It

 

Izvor: Sensa