Evo šta je AHILOVA PETA svakog horoskopskog znaka

Ovan sakriva svoje najveće slabe tačke, Bik nije spreman na rizike, dok će Lava u životu najviše koštati sujeta...

Foto: BalkansPress.com Foto: BalkansPress.com

Ovan sakriva svoje najveće slabe tačke, Bik nije spreman na rizike, dok će Lava u životu najviše koštati sujeta...

 

OVAN

Vaša slaba tačka je vešto sakrivena, pa delujete kao da je nemate. Užasava vas i sama pomisao da biste mogli da ostanete usamljeni, izolovani ili bolesni, bez ikoga da vas pogleda ili uteši u teškim trenucima koje život nosi. Iako ste vrlo hrabri i vrcate samopouzdanjem, vaša slaba tačka je vaša porodica i zato vam je potreban partner koji će biti uz vas, kad god su vam potrebne podrška i uteha. Nemojte sakrivati svoje slabosti od najbližih jer bi mogli da vas okarakterišu kao hladnu osobu.

BIK

Oni koji vas ne poznaju, misle da možete i znate da napravite sve što poželite i naumite jer kada nešto zacrtate, ne skrećete s puta prema cilju. Naravno, lakše vam je kada ne strepite da li će vaš novčanik biti pun, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih najbližih. Ne volite previše da rizikujete jer ne želite da ostanete bez finansijske podrške, svog krova nad glavom i voljene osobe kojoj želite da pružite samo najbolje. Ponekada je ipak potrebno napraviti neki smeliji i riskantniji potez u životu. Pokušajte!

BLIZANCI

Vaša slabost su vaši "živci", pa vas protivnik ili osoba koja vam protivreči može lako dovesti u stanje blagog očaja, ukoliko počne da vasživcira. Tada vam ne pomažu ni vaša urođena inteligencija ni snalažljivost, jer vas obuzima panika koja se pretvara u strah od suočavanja sa samim sobom. Zato izbegavate takve situacije, jer ste svesni da vam nemoć, nervoza i depresivnost mogu stvarati samo probleme na putu do uspeha i sreće. Nemojte ulaziti u rasprave s osobama s kojima ne možete naći zajednički jezik i ne uzimajte ovakve svađe k srcu!

RAK

Vaša zabrinutost zbog svega i svačega, posledica je vaše urođene nesigurnosti i strahova koji vas obuzimaju s vremena na vreme. Zato tražite stabilne i sigurne prijatelje, partnere i okolinu, jer je vaša slaba tačka strah od gubitka voljene osobe ili statusa u društvu. Ako vas neko ružno pogleda, vama je dovoljno da vam se javi osećaj straha i brige. Budite sigurni u sebe i svoje kvalitete pa vam ovakvi pogledi neće toliko smetati!

 

LAV

Vaša slaba tačka je sujeta kojoj nekada nema granica, pa mnogi mogu da manipulišu s vama tako što će vam se bez pardona ulizivati. Što više "podanika" oko vas, vi ste srećniji, iako to ne znači da vam je zvezdani položaj osiguran. Zato potajno strepite od javnog ismejavanja i gubitka moći i uticaja, čak i kada samo želite da pokažete koliko ste velikodušni i plemeniti. S vremena na vreme zanemarite "elitni" uticaj u društvu i budite to što jeste!

DEVICA

Vaša slaba tačka je kontrola, jer se pribojavate da bi vam je neko mogao oduzeti. Ukoliko do toga dođe, onda ispaštaju vaši živci. Dužnosti i obaveze su sveta pravila bez kojih ne znate da funkcionišete. Dobro znate da vodite računa o samom sebi, više nego bilo koji drugi znak, ali ne znate kako uspešno da kontrolišete nerve, pa se pribojavate "pucanja po šavovima". Opustite se, neke stvari jednostavno ne možemo da kontrolišemo, koliko god se trudili!

VAGA

Ne volite sukobe (pogotovo na javnom mestu), bilo da ste u krugu prijatelja ili nepoznatih osoba. Zbog toga ste suzdržani. Vaša slaba tačka su i razgovori o neprijatnim temama, kao što su zdravstveni problemi, zbog kojih ponekada paničite više nego drugi znakovi. Sami sebi ulepšavate stvarnost, jer se trudite da izbegnete stresne situacije. Lek za životne probleme najčešće vam je hrana, pogotovo slatkiši kojima teško odolevate. Nemojte preterivati u tome! Svima nam ponekada prija kockica čokolade ili kugla sladoleda jer "zaslade život", ali neka vam se to ne pretvori u opsesiju.

ŠKORPIJA

Vaša slaba tačka je vaš ljubavni život, bez obzira na to što nosite titulu najvećeg zavodnika zodijaka. Brine vas i vaš fizički izgled i erotska privlačnost i moć, jer verujete da će se s vremenom sve manje pripadnika suprotnog spola zanimati za vas. Kontrolu ne gubite nikada, ali voljenu osobu možete, ukoliko ju zapostavite u trci za naklonost drugih osoba. Najranjiviji ste kad ste zaljubljeni! Ne opterećujte se vremenom i fizičkim izgledom jer on je prolazan.

 

STRELAC

Iako ste vrlo prilagodljivi i snalažljivi, stalno ste na oprezu zbog osoba koje vam mogu raditi iza leđa, posebno u školi ili na poslu. Moglo bi se reći da ste malo paranoični. Vaša slaba tačka je sklonost pravdi i pravednom ponašanju i zato ne podnosite agresivnost i nasilje. Osetljivi ste na tuđu patnju i probleme. Brine vas i ponašanje voljene osobe, sumnjičavi ste i po potrebi iz vas proviri pravi mali detektiv koji želi da zna sve. Ne možete znati sve i popraviti sve, pa zato nemojte da izluđujete sebe pokušavajući da postignete baš to.

JARAC

Zazirete od promena, iako uvek stremite napred i volite da se popnete na vrh, ma šta god da radite. S vrha se uvek sve bolje vidi! Ipak uprkos ambiciji i uspešnosti, vaša slaba tačka su vaša emotivnost i negovanje snova o kojima uvek maštate, a koje možda niste uspeli da ostvarite. Imate talenat da osetite i primetite ono što drugi znakovi ne mogu, i to može da vas zabrine jer ste sujeverni, posebno kada su u pitanju vaš partner i članovi porodice. Nemojte u svemu videti loše znakove! Život je pun slučajnosti koji ne moraju da imaju dublje značenje.

VODOLIJA

Iako na prvi pogled delujete uobraženo, vaše slabe tačke su strah od gubitka, bilo da se radi o profesionalnom položaju, finansijskoj sigurnosti ili poštovanju porodice i prijatelja. U dubini duše strepite od poniženja, bolesti i siromaštva, o čemu ne volite ni da pričate. Vaša slaba tačka su i kućni ljubimci, jer ih volite do te mere da biste teško podneli njihovu smrt. Ne brinite o velikim stvarima i ne zamišljajte najcrnji scenario. Pokušajte da sagledate život u pozitivnijem svetlu i fokusirajte se na lepo u njemu!

RIBE

Vešto i šarmantno prikrivate urođenu nesigurnost - vašu slabu tačku koju malo ko može da primeti jer pobegnete u svoj paralelni svet mašte i snova kad vam ovaj "stvarni" ne odgovara. Ambiciozni ste i vrlo sposobni, pa strahujete od "većih riba" koje bi mogle da vas progutaju, ali im to nikada nećete pokazati. Nemoćni, slabi i nezaštićeni, najčešće deca, životinje i starije osobe, uvek izazivaju vašu pažnju i brigu jer ste na njih posebno osetljivi. Uprkos razvijenoj empatiji zbog koje saosećate sa svima u nevolji, ponekada je dobro ipak misliti na sebe.