Ona rađa decu po NARUDžBINI: Surogat majka uzme po detetu čak 15.000 evra

Prvi put rodila je sina kada je imala samo 21 godinu

Foto: Fejsbuk/Alina Stahorskaя Foto: Fejsbuk/Alina Stahorskaя

Alina Stahorska (32), majka dva sina iz Ukrajne je jedna od 1500 žena iz ove zemlje koje su prošle godine rodile decu po narudžbini za strance. Prošlogodišnji porođaj bio je treći u nizu sa uspešnim završetkom. Prvi put je rodila dete za irski bračni par kada je imala 21 godinu. Kasnije, bila je surogat majka paru iz Nemačke i Indije.

 

Visina honorara po detetu, kako se navodi, iznosi čak 15.000 evra. Alina se na ovaj put odlučila iz nužde. Kako je ispiričala, kada se prvi put odlučila na ovaj korak bila je veoma mlada i upravo se rastala od svog prvog muža. Nije imala stan, pa su ona i njen trogodišnji sin živeli kod Alinine bake.

Za program surogat majčinstva saznala je iz oglasa, posle čega je otišla u kliniku na testiranje. Imala je podršku roditelja koji je nisu osuđivali što se odlučila na ovaj korak. Glavni povod Alini je bio novac. Od novca za prva dva deteta kupila je stan, koji je kasnije prodala, a od trećeg kuću i dva automobila.

PROČITAJTE JOŠ ZBOG LJUBAVI PREMA ŽENI JE ŽRTVOVAO SVE: Kada se razbolela napustio je pevanje, posvetio joj najlepšu pesmu, a onda se razboleo i on (VIDEO)

Na program se nije prijavila kako bi pomogala ljudima, što je otvoreno priznala, ali joj je danas drago zato što je učinila dobro delo i dalje je u kontaktu sa roditeljima kojima je podarila najlepši poklon. Tokom trudnoće morala je da se odrekne pojedinih stvari - duvana, alkohola i seksa.  NJen muž se u početku protivio ženinoj odluci, ali se na kraju pomirio sa situacijom jer su njegovi prihodi bili ograničeni.

   

Predati dete posle porođaja teško joj je palo iako to nisu bila njena deca. Kada je prvi put videla treće dete u porodilištu, dečak je zaplakao. Niko nije reagovao, a Alina je htela da ga uzme u naručje. Međutim, osoblje je zamolilo da ode, a ona je plakala. Kasnije, kada je otišla s mužem do roditelja deteta, tek tada je bebu uzela u naručje. Ruke su joj zadrhtale, a muž joj je rekao da bi bilo bolje da odmah idu kući. 

I pored svih prepreka Alina bi htela ponovo da se oproba kao surogat majka, naravno, ako joj godine dozvole.