Naplatili joj držanje bebe posle porođaja: Bahatost bolnice o kojoj svi bruje! (FOTO)

Slika računa na kojoj se vidi stavka "kontakt koža na kožu nakon carskog reza" raširila se društvenim mrežama.

www.essentialbaby.com.au www.essentialbaby.com.au

Žena u Sjedinjenim Američkim Državama je rodila dete, nakon čega joj je bolnica naplatila 39,35 dolara zato što je primila svog sina u naručje nakon porođaja. Slika računa na kojoj se vidi stavka "kontakt koža na kožu nakon carskog reza" raširila se društvenim mrežama. Fotografiju računa objavio je otac, koji je u komentarima objasnio da se u stvari ne ljuti zbog naplaćivanjausluge držanja deteta.

Rekao je da su svi u bolnici dali sve od sebe i uspešno porodili njegovu suprugu. Umesto kritikovanja bolnice, govorio je više o apsurdnosti američkog zdravstvenog sistema.

"Tokom carskog reza, sestra je pitala moju ženu da li bi htela da ga prisloni kožom na kožu nakon što se dete rodi. Naravno da smo pristali, svako od nas bi odgovorio – da! Sada smo to primetili na računu", rekao je otac.

Isto tako ispričao je da mu je sestra dopustila da i on pridrži dete dok je ležalo na majčinom vratu i grudima.

"Čak je pozajmila i moju kameru kako bi nam snimila nekoliko zajedničkih fotografija. Svi koji su učestvovali u tome bili su divni, iskustvo nam je potpuno pozitivno. Samo smo se nasmejali danas, kada smo to videli na računu", objašnjava otac.

Jedna babica u raspravi ispod fotografije objasnila je zašto primanje deteta u naručje nakon carskog reza predstavlja dodatni trošak.

"Nisam znala da bolnice to dodatno naplaćuju, ali prislanjanje kože na kožu u operacionoj sali zahteva dodatnog člana osoblja kako bi pazio na dete. Nekada smo svu decu nosili pravo u jaslice, nakon što bi se lekari uverili da je sve u redu. "Koža na kožu" u operacijskoj sali je novost", objasnila je medicinska radnica.

Foto: Imgur

Pin It

Izvor: telegram.hr