Mladu majku napali što je rodila sa 19 godina: Govorili su mi da život ovde staje, da sam loš uzor!

Ne osuđujte, ako za bolje ne znate. Stvarajte svoju sreću umesto da rušite tuđu

Foto: Unsplash/ilustracija Foto: Unsplash/ilustracija

Lena Božanović zatrudnela je sa 18 godina, a njen sin Mate sada ima pet meseci, te je napisala tekst o tome kako društvo danas gleda na mlade majke.

  

"Kada su se pojavile dve crvene crtice na testu bila sam s prijateljicom Lornom. U prvom trenutku bio je lagani šok, ali zaista, najiskrenije, sve posle toga je osećaj čiste sreće. Tada sam imala osamnaest godina, a rodila sam u devetnaestoj", rekla nam je mlada majka i objasnila da trudnoća nije bila planirana, ali i suprug (tadašnji dečko) i ona dočekali su svog sina širokih ruku.

Takođe, od strane obe porodice nisu dobili nijedan negativni komentar, nisu mogli da dočekaju da upoznaju svog unuka, što se ne bi moglo reći za ostatak okoline.

Od strane poznanika i takozvanih prijatelja bilo je raznih komentara. Najviše me je podržala porodica, suprug i pojedini prijatelji. A velika većina prijatelja me je potpuno razočarala. Umesto da su podelili sreću sa mnom, oni su mi okrenuli leđa. Prestali su da pišu, zovu me, čak me nisu ni pozdravljali. Njima najviše zaslužujem zahvalnsot što su me podstakli da napišem ovaj tekst, koji je miks emocija. Tužan, srećan, razočaravajući, a opet motivirajući i emotivan.

Tu su i slučajni prolaznici i ljudi koji me ne poznaju naravno, koji su osuđivali najviše pogledom i besmislenim komentarima i pitanjima", ispričala je.

 

Izvor: Kurir