POTRESNO: Evo kako su izgledali poslednji sati u životu Robina Vilijamsa!

U emisiji "Autopsija: Poslednji dani...", koja se bavi analizama smrti javnih ličnosti, otkriveni su detalji koji su doveli do tragedije u kojoj je Robin Vilijams sebi prerezao vene, a onda obesio

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U emisiji "Autopsija: Poslednji dani...", koja se bavi analizama smrti javnih ličnosti, otkriveni su detalji koji su doveli do tragedije u kojoj je Robin Vilijams sebi prerezao vene, a onda obesio.

Vest da je slavni holivudski glumac Robin Vilijams 11. avgusta prošle godine pronađen mrtav u svom domu u Kaliforniji potresla je mnoge koji su poznavali ali i koji su se divili ovom glumcu.

Tragični sled događaja u kojem je Robin Vilijams izvršio samoubistvo objašnjen je  rečima da se glumac godinama borio protiv depresile ali i da je bolovao od Parkinsonove bolesti. Sada kontroverzna emisija koja se bavi poslednjim satima preminulih otkriva i da je Robin patio od demencije, da je poslednje sate svog života proveo na Internetu tražeći lekove, ali i da je očistio kupatilo od krvi, nakon što je pokušao da iseče vene.

Njegova supruga je otkrila da je veče pred smrt Vilijams skupocene satove sakrivao u čarape i želeo da ih odnese prijatelju na čuvanje, što stručnjaci koji su intervjuisani u dokumentarcu opisuju kao paranoju.

- To što je opisala njegova žena ukazuje na paranoju od koje je patio. Osećao se ugroženim, u opasnosti. Nije važan uzrok, psihološki, fizički, finansijski, on je mislio da mu se nešto sprema-tvrdi psiholog Andžula Mutanda.

Obdukcija je pokazala da je Vilijams imao nedijagnostikovanu demenciju, što bi moglo da objasni njegovo ponašanje. Patolog Ričard Šepard je rekao da je glumčeva aktivnost na Internetu ukazivala na to da je Robin bio svestan da nešto nije u redu sa njim, ali nije znao šta. 

Demencija objašnjava simptome kao što su nesanica, paranoja, zbunjenost kao i  otežan proces donošenja odluka. 

Emisija otkriva i da je u sobi Robina Vilijamsa pronađena neotvorena bočica leka koji se koristi za lečenje šizofrenije i bipolarnog poremećaja koji je dobio nedelju dana pred smrt. 

(Izvor: Blic.rs)