Ovo je brat BLIZANAC Eštona Kučera i njegova životna priča će vas DIRNUTI!

Njegov brat se dugo nalazi na čelu najpoželjinih muškaraca Holivuda, ali retko ko zna da je Majkl Kučer zapravo ogromna inspiracija milionima ljudi.

Foto: Zena.Blic.rs Foto: Zena.Blic.rs

Njegov brat se dugo nalazi na čelu najpoželjinih muškaraca Holivuda, ali retko ko zna da je Majkl Kučer zapravo ogromna inspiracija milionima ljudi.

Brat blizanac Eštona Kučera pati od cerebralne paralize, i svojom voljom i napornim radom uspeva ne samo da se bori sa ovom bolešću, već i da pomaže drugim ljudima. Ali on nikad ne zaboravlja da naglasi koliko mu je Ešton pomogao u životu.

Njihova mama je mislila da nosi jednog dečaka, ali se ispostavilo da su ipak bili blizanci. Ešton se rodio prvi, i imao je skoro pet kilograma. Nekoliko minuta kasnije na svet je stigao i Majkl, koji je imao manje od dva kilograma. 

Doktori su odmah rekli njihovim roditeljima da bi trebalo da ga krsti, jer možda neće dugo poživeti.

- Naravno, Ešton je bio zdrav. Uvek govorim ljudima da mora da je on sve jeo dok smo bili u materici - šali se Majkl. Kada su dečaci imali tri godine, Eštonovom bratu je dijagnostikovana cerebralna paraliza. 

Njegova forma bolesti je prilično blaga, ali Majkl ima problema za govorom, hodom i sluhom. Uprkos svemu, on danas predstavlja odličnu inspiraciju milionima ljudi, i često drži motivacione govore. On uvek naglašava kako mu je bratova podrška mnogo značila u životu.

Kada su bili u osnovnoj školi, igrali su košarku, i Ešton je postigao savršen pogodak. Majk se okrenuo i uputio se ka izlazu sa terena, kada je brat upitao gde ide.

- Rekao sam mu "Znaš da ne mogu da postignem takav pogodak. Nije fer". A on mi je, čak u tim godinama rekao "Možeš da postigneš sve što poželiš. Ja ne mogu da bacim loptu umesto tebe. Mama nije ovde, ni ona ne može to da uradi umesto tebe. To je tvoj izazov. Prestani da koristiš svoju bolest kao izgovor. To je tvoja prepreka" - priseća se Majkl.

Ove reči su ostale sa njim do današnjeg dana. Kada su mu u 14. godini rekli da će mu srce stati ako odmah ne dobije novo, shvatio je to samo kao prepreku. I uspeo je da je prevaziđe. Isti je slučaj bio i kada je morao dva puta da operiše katarktu. Eštonove reči su uvek sa njim, i on svoju bolest shvata kao deo sebe, ali nastavlja sa normalnim životom.

Pored toga što drži motivacione govore, on ima i stalan posao i živi povučenim životom. Kaže da je Ešton presrećan što je postao tata, i on je presrećan što je postao stric.