"Zdravo, Srbijo, ja sam Maksim Arsić i otkrio sam da sam iz vaše zemlje. Znate li ko je moj tata, O NJEMU SAMO OVO ZNAM"

Ukoliko neko nešto zna, može da ga kontaktira preko Fejsbuka i Instagrama

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Maksim Arsić ima 22 godine, stanuje u Kaliforniji i ide u školu letenja. Poreklo vodi iz Beograda, godinama je u potrazi za svojim biološkim ocem kog nije ni upoznao, a spletom nesrećnih okolnosti ostao je i bez majke, očuha i rođaka sa majčine strane za koje je čuo ili ih je poznavao. Nikoga više nema i odlučio je da sa drugog kraja sveta sledi trag koji vodi u tri ulice rasute po Beogradu i sećanju ljudi koja su sa njima otišla u grob.

- Ja sam Srbin. Arsić je očuhovo prezime, jer ja znam samo za rođake sa majčine strane. Ne znam kako su izgubili kontakt, a i za očuha sam mislio da mi je pravi tata jer on nije znao da ja ne znam da mi nije biološki otac, pa sam to mislio dve godine - rekao je mladić za "Blic".

   

Potragu je odlučio da započne uz pomoć svojih prijatelja i poznanika i na društvenim mrežama. U međuvremenu je dolazio do nekih informacija koje su se pokazale nepouzdanim, a sa gubitkom rođaka izgubio je i mogućnost majčinih sećanja koja bi mu pomogla u potrazi.

 *Maksim sa majkom Snežanom / Foto: Privatna arhiva

Majka Snežana Kovačević (poznatija pod nadimcima Sendi, Nena i Kovač) rođena je 6. oktobra 1961. godine na Senjaku u Beogradu. Išla je u osnovnu školu "Branko Parać" i srednju Pravno-birotehničku u Beogradu. Neko vreme je radila u "Jugolaboratoriji". U Kaliforniju je otišla na početku trudnoće, pa se tako Maksim rodio u Los Anđelesu 16. avgusta 1997. godine.

   

- Kada sam imao sedam godina majka se razbolela, pa nas je Centar za socijalni rad razdvojio, a kada je umrla imao sam 11 godina, to je bilo 2008.- kaže mladić i dodaje da su se 1999. godine vratili u Beograd, kada je Maksim imao dve godine.

 *Maksim / Foto: Privatna arhiva

Tri svetionika ka prošlosti, tri lokacije u Beogradu

On veruje da bi u traganju za informacijama mogle da pomognu i adrese na kojima je njegova majka Snežana stanovala pre i posle njegovog rođenja:

Senjačka 34, Senjak, Beograd;

Vukasovićeva 74, Kanarevo brdo, Beograd

Gandijeva ulica na Novom Beogradu.

Šta ako Maksim pronađe svoga oca

"Ako pronađem tatu reagovaću smireno. Ja već dugo tražim po svojoj prošlosti. Dosta rođaka sa mamine strane, njenih prijatelja i porodice upoznao sam tokom potrage koja traje od moje osamnaeste godine", kaže mladić.

Dodaje da bi mu svaka informacija bila od značaja, pa ukoliko neko zna nešto što bi mu pomoglo u potrazi može da se javi na njegov Fejsbuk i Instagramprofil.

Želimo ti puno uspeha i sreće, Maksime!