Najplodnija žena na svetu ima 37 godina, 38 DECE i stravičnu ispovest: "Kad sam imala 12 godina, poslužili su mi VEČERU SA MRVLJENIM STAKLOM, na prevaru me udali i POČEO JE MOJ PAKAO"

U seocetu u Ugandi po imenu Kabimbiri živi žena sa nadimkom Nalongo Muzaala Bana. Pravo ime joj je Mariam Nabatanzi, a Nalongo Muzaala Bana je nadimak koji su joj meštani nadenuli jer je toliko plodna.

FOTO: YOUTUBE FOTO: YOUTUBE

Mariam, naime, ima 37 godina i 38 dece. Sve osim poslednjeg rodila je kod kuće. Među svom tom decom, ima šest pari blizanaca, četiri trojke, tri četvorke. Ima deset devojčica i 28 dečaka. Najstariji ima 23 godine, dok najmlađi ima četiri meseca.

 

Mariam se udala sa 12 godina, i to neposredno nakon što je umalo izbegla smrt. Njena maćeha bila je okrutna prema Mariam i njenoj braći i sestrama i jednom prilikom umešala im je umrvljeno staklo u hranu u nameri da ih pobije. Od sve dece, samo je Mariam preživela, dok su ostali umrli na licu mesta.

Udala se 1993. godine, za čoveka koji je tada imao 40 godina.

Marion Nabatanci

MARION NABATANCI FOTO: YOUTUBE

- Nisam ni znala da se udajem. Ljudi su odjednom počeli da dolaze kod nas i donose poklone. Kad su krenuli da izlaze, mislila sam da ih ja ispraćam iz kuće. Zapravo, tada me je tetka predala tom čoveku - priča medijima Mariam.

Devojčica se, prirodno, teško snalazila u novoj ulozi supruge.

- Moj suprug imao je više žena i mnogo dece iz bivših brakova. Ja sam morala da vodim računa o svoj toj deci jer im majke nisu bile tu. Bio je nasilan i često me je tukao - priseća se.

  

Mariamin svekar dao im je komad zemlje i tako su podigli svoju kuću i planirali porodicu. Planirali su šestoro dece.

Tako je 1994. godine, kad je imala 13 godina, Mariam rodila blizance. Dve godine kasnije, rodila je trojke, a nešto posle godinu dana četvorke. Nije se tome čudila jer je takva situacija bila i kod nje kući.

- Moj otac imao 45 dece sa različitim ženama, i mnogo njih su blizanci, trojke ili četvorke - kaže ona.

Mariam sa decom

MARIAM SA DECOM, FOTO: YOUTUBE

I zaista, ginekolog Čarls Kigundu, kaže da Mariam ima genetsku predispoziciju za hiperovulaciju, što znači da može da proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu.

Posle šestog porođaja je Mariam imala 18 dece i želela je da prestane, pa je otišla kod ginekologa. Tamo joj je rečeno da ne može da prestane da rađa jer bi je to ubilo.

- Sve te neoplođene jajne ćelije koje se samo proizvode predstavljaju pretnju ne samo za reproduktivni sistem, već i za život žene - tvrdi dr Ahmed Kikomeko.

Marion sa decom

MARION SA DECOMFOTO: YOUTUBE

- Savetovali su mi da nastavim da se porađam, jer ću u suprotnom umreti. Probala sam da koristim intrauterino sredstvo za kontracepciju, ali od nje mi je stalno bilo muka i povraćala sam. Čak sam zbog nje pala i u komu na mesec dana - kaže Mariam koja je do 23. godine imala 25 dece.

Opet je pokušala da u bolnici nađe neki način da prestane sa trudnoćama. Opet je čula isto.

- Samo poslednjeg sina rodila sam u bolnici, carskim rezom. Moralo je tako jer sam bila previše slaba od pokušaja da koristim kontracepciju. Zamolila sam doktora da uradi nešto jer ne mogu više da rađam i rekao mi je da mi je "rasekao matericu iznutra".

Dr Kigundu kaže da je Mariam verovatno na kraju podvrgnuta ligaciji tubula, odnosno blokirani su joj jajovodi.

Inače, Mariam je u 25 godina braka proživela samo poniženja i mučenja.

 

- Često je pijan, stalno me tuče. Ne vodi računa o porodici i nemamo ni za najosnovnije. Deca jedva i da znaju ko im je otac, nikad nije tu. On samo nazove telefonom i izdiktira ime za sledeće dete - kaže ova žena, a njen najstariji sin, Čarls Musisi (23), potvrđuje da je odrastao uz majku.

- Mogu da vam potvrdim da moji najmlađi braća i sestre ni ne znaju kako nam otac izgleda. Ja sam ga poslednji put video kad sam imao 13 godina, i to samo na jednu noć - kaže mladić.

Mariam kaže da tako živi već dugo. Muž se, kaže, nenajavljeno posle meseci odsustva ušunja u kuću kasno noću i ode rano ujutro.

- Trpim ta poniženja jer mi je tetka rekla da moram da ostanem u braku šta god da se dešava i da samo gledam decu. Rekla mi je i da ne smem da imam decu sa drugim muškarcem ili da se preudam - objašnjava ova žena koja jedva krpi kraj sa krajem. Ona nema ni veliki vrt niti zemlju gde bi uzgajala voće i povrće ili držala stoku. Zato joj je ishrana dece veliki trošak.

  

- Sve kupujem iz svog džepa. Svakog dana mi treba 10 kilograma brašna, 4kg šećera i tri sapuna. Bog je ipak dobar i veliki jer zaista se nikad nije desio dan da moja deca nisu imala makar jedan obrok - kaže ona, a novac zarađuje prodajom lekovitih trava i mešavina po kojima je poznata. Pored toga, povremeno radi kao frizerka, dekoraterka na slavljima i uređuje neveste.

Marion

MARIONFOTO: YOUTUBE

- Ne bežim od posla. Ne sažaljevam sebe jer znam da su moja deca božji dar i da moram da dam sve od sebe da ih izvedem na pravi put - zaključuje ona.

Mariam objašnjava i da se u njenom svetu žena poštuje prema onome kako se snalazi u vođenju porodice, i da joj čast nalaže da bez obzira na okolnosti njenog braka, izdrži do kraja.

- Nema lakog braka. Žene treba da budu strpljive i da znaju da vreme leči sve. Nikad ne smete da zaboravite na svoje obaveze i odgovornosti, moje su to da se pobrinem za svoju decu i to radim sa radošću - zaključuje Mariam.

Izvor: Zena Blic