Muškarac iskreno: Hteo sam da komandujem ženi samo zato što sam muško, a sada naređujem samo mački

Mnogi muškarci žive u uvjerenju da mogu naređivati svojim ženama i govoriti im šta da rade i kako da se ponašaju samo zato što su oni muškarci. 

I sam sam tako mislio dok mojoj ženi jednog dana nije dosadilo takvo moje ponašanje. Samo je pokupila kofere i rekla da odlazi. Ostao sam sasvim sam sa mačkom, a ni njoj uvijek ne mogu komandovati šta da radi. Ona uvijek radi po svome. 

Sreća u vezi zavisi od ravnoteže. U zabludi su svi oni koji misle da će biti srećni samo ako budu imali kontrolu u svojim rukama. Veza započinje onda kada su dvije osobe na istom nivou i kada oboje gledaju u istim smjeru. 

 

U toku veze nivoi na kojima se nalazite se mogu mijenjati. Možete se spustiti za jedan nivo, a druga osoba se podići ili obrnuto. I to je do određene mjere normalno. Važno je da se par uvijek uspijeva vratiti u ravnotežu. 

Ako se nađete na višem nivou od svog partnera ne smijete dozvoliti sebi da mislite da ste superiorniju u odnosu na partnera i da on treba slijepo da sluša vaša naređenja. Tako samo narušavate dobar odnos koji ste imali do tada. 

Vaš partner će vas možda neko vrijeme slušati i tolerisati, ali će mu brzo dosaditi da mu neko stalno govori šta i kako da radi. Kada se u vezi počne javljati jaka i slaba strana, jedan od partnera počinje da se udaljava, a drugi dobija želju da sve vrati. 

 

Ako muškarac ima pojačan osjećaj vrijednosti i važnosti on počinje da bude arogantan i počinje loše da se ponaša prema ženi pa se i sama žena pita da li je napravila dobar izbor upustivši se u brak sa ovim muškarcem. I sam sam se tako ponašao prema svojoj ženi. 

Mislio sam da me ona sputava i da koči moj rast. Loše sam se ponašao prema njoj iako se ona uvijek trudila da bude ljubazna i prijatna prema meni. Kasnije sam shvatio da sam sebi dopustio neke stvari koje nisam trebao. Moja žena, iako nije bila akademski obrazovana, je bila jako pametna žena, ali sam joj često znao reći kako ona o nekim stvarima nema pojma i da to treba da ostavi meni jer sam ja školovaniji i pametniji. 

Kakvu sam grešku tu pravio. I sam sam zaboravio koliko je moja supruga pametna i mudra žena, a to sam shvatio kada me ostavila potpuno samog. Zapamtite da ne možete vječno kontrolisati osobu i držati je vezanu za sebe. Kada uhvati priliku, ona će pobjeći od vas glavom bez obzira. 

Zato je uvijek bolje graditi vezu na ravnoteži i uzajamnom poštovanju, nego pokušavati kontrolisati partnera. Ljubav i uzajamno poštovanje su najvažnija stvar u vezi, zato pokažite svojim ženama ljubav i poštovanje.

Izvor: Infopult