TREBA GA PITI SVAKOG DANA: Zbog OVOG ČAJA Tibetanci žive dugo i ne razboljevaju se (RECEPT)

Čaj kuvajte svež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče

Foto: tripadvisor.com Foto: tripadvisor.com

Tibetanska medicina vekovima se koristi širom sveta umesto lekova zvanične medicine, pre svega jer su Tibetanci poznati kao zdrav i dugovečan narod.

Jedna od najpopularnijih metoda je ispijanje tibetanskog čaja, koji zbog glavnog sastojka - đumbira, ima antiupalna, antipiretska i analgetska svojstva, a zbog ostalih sastojaka i načina pripreme, pomaže i da se izborite sa hroničnim umorom i osećajem iscrpljenosti.

 

Pravo vreme da počnete da ispijate tibetanski čaj je upravo sada, jer gradi imunitet, sprečava prehlade i moćni je borac protiv virusa, kojima kod nas uskoro počinje sezona.

Sastojci: 5 g rendanog đumbira, 2 kašike isceđenog limunovog soka, 2 kašike meda, prstohvat mlevene ljute papričice i prstohvat anisa, 2 l vode.

Priprema: Vodu prokuvajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa dodajte sve sastojke. Procedite i pijte u gutljajima tokom celog dana ili još bolje po jednu šolju pre svakog obroka.

Ova količina čaja dovoljna je za tri osobe, pa ako pravite samo za sebe, možete da smanjite količinu. Čaj kuvajte svež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče.

Izvor: Stil.kurir.rs