"Telo nije tabu, bolest nije tabu": Ida Prester u toplesu stala pred kamere, a razlog je više nego OPRAVDAN

"Zbog svih vas mama, ćerki, prijateljica i mojih pratiteljica koje mozda imaju tumor, a jos ne znaju, snimila sam ovaj video", napisala je Ida Prester i oduševila žene iz regiona.

FOTO: NISMO SAME / YOUTUBE FOTO: NISMO SAME / YOUTUBE

Hrvatska voditeljka i pevačica Ida Prester je u saradnji sa organizacijom "Nismo same" snimila video uputstvo u kom pokazuje kako pravilno pregledati grudi u želji da motiviše što više žena da povedu više računa o svom zdravlju.

U toku je mesec borbe protiv raka dojke, pa je tim povodom u saradnji sa organizacijom Nismo same podelila video tutorijal u kom detaljno na sebi demontrira kako pregled treba da izgleda.

 

- Oba moja roditelja su preživela rak. Tata ima uredne nalaze zadnjih 25 godina, mama zadnjih 5. Živi su samo zbog rane dijagnostike. Zbog svih vas mama, ćerki, prijateljica i mojih prijateljica koje možda imaju tumor, a još ne znaju, snimila sam ovaj video. Obično žensko telo, grudi jedne majke, bez ulepšavanja. Telo nije tabu, bolest nije tabu. Drage dame - pratite tutorijal, čim možete ustanite od kompjutera, zatvorite se u WC ako ste na poslu i počnite samopregled. Svaki minut je važan - napisala je Ida na svom Fejsbuku.

Organizaciju "Nismo same" pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, koja se i sama borila sa rakom dojke. Stranica je zamišljena kao podrška obolelima, ali i njihovim porodicama i prijateljima.

 

Pažljivo pogledajte ovaj video i prosledite ga bliskim ženama. Možda na taj način nekome spasite život.

Izvor: Zena Blic (nismosame.com)