Tehnika iz Rusije: Slovenska masaža abdomena vraća sve organe i sisteme u normalu

Narodni lekari odavno su shvatila da duboka stimulacija abdomena obnavlja zdravlje i poboljšava funkcije svih organa i sistema. 

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Zbog oštećenja koštano-mišićnog sistema, koji je često pogođen nepravilnim držanjem, stresom, nedovoljnim kretanjem, zapaljenjima i stresom, stanje ligamenata se pogoršava, što automatski utiče na pomeranje organa unutar tela i njihovo smeštanje u nepravilan položaj.

Tehnika dubinske stimulacije organa pokretima ruke, pod nazivom slovenska masaža, zasniva se na delovanju na vezivna tkiva koja se nalaze oko organa, prenosi Stil. Ovaj tip masaže koristio se još u staroj Rusiji i podrazumeva masiranje stomaka kroz pritisak, vibracije, stimulaciju i gnječenje.

Narodni lekari odavno su shvatila da duboka stimulacija abdomena obnavlja zdravlje i poboljšava funkcije svih organa i sistema. Efekat slovenske masaže deluje na i na čovekovu radnu sposobnost, generalno zdravlje i psiho-emocionalno stanje. Njena glavna svrha jeste da rad svakog organa i tkiva dovede u normalno stanje.

Stanje ligamenata, koji se vezuju za kosti, takođe utiče na zdravlje unutrašnjih organa. Zbog oštećenja koštano-mišićnog sistema, koji je često pogođen nepravilnim držanjem, stresom, nedovoljnim kretanjem, zapaljenjima i stresom, stanje ligamenata se pogoršava, što automatski utiče na pomeranje organa unutar tela i njihovo smeštanje u nepravilan položaj.

 

Dalje, nepravilan položaj utiče na smetnje u krvotoku i polako dolazi do disfunkcija organa. Organi koji su u nepravilnom položaju utiču na slabljenje nervnih vlakana, pa dolazi do kontrakcija u mišićima, a zatim i do slabije zasićenosti kiseonikom, loše apsorpcije nutrijenata, zakrčenja u venama i limfnom sistemu, nemogućnosti da se izbace toksini i otpadne materije...

U staroj Rusiji verovalo se da slovenska masaža može da vrati organe u njihov pravilan položaj. Kiropratkičar opušta napete ligamente i polako sve vraća na svoje mesto. 

Slovenska masaža može da pomogne da se sve vrati u normalu, a ovo su njeni najveći benefiti:

  • vraćanje organa u pravilan položaj;
  • opuštanje mišića i ligamenata u predelu abdomena;
  • normalizacija kiseonika i apsorpcije ključnih elemenata u organe i tkiva;
  • eliminacija limfnih i venskih začepljenja;
  • vraćanje čitavog organizma u normalno "radno" stanje. 

Postoje dva načina izvođenja

 

Tenika spiralne masaže

Lezite na leđa. Počnite da pravite male kružne pokrete u smeru kazaljke na satu, od samog kraja grudne kosti. Zatim pređite na velike krugove koji treba da započnu od kraja grudne kosti preko leve strane abdomena, zatim do pubične kosti i desne strane, pa se završavaju opet na kraju grudne kosti. Pokreti se izvode uz pomoć dva prsta. Ponovite 7-8 puta, i sa svakim sledećim krugom vratite se i počnite novi krug po dva prsta niže od kraja grudne kosti. Poslednji krug trebalo bi da se završi kod pupka.

Radi se mali pa veliki krug, i tako naizmenično. Tokom izvođenja masaže koristite pritisak koliko možete da podnesete. Pritisak se s vremenom sve lakše podnosi, a što je jači pritisak, to je bolja stimulacija organa i jači efekat.

Masaža "Zvezda organa"

Stimulacija se ovde izvodi prema specifičnoj šemi. Pokreti bi trebalo da budu dublji, a započinje se od pupka. Od pupka se ide ka tački u kojoj se završava grudna kost, i ponovi se gore-dole od pupka do grudne kosti do 10 puta, zatim se prelazi na sledeću zonu - od grudne kosti do slezine. Napravite deset polukružnih pokreta, pa pređite na stimulaciju poteza od slezine do jetre, a zatim od jetre do pubične zone. Za sve tačke radite po 10 ponavljanja, održavajući pritisak.