Sve bolesti počinju od nerava: Postoji samo jedna briga koju treba da brinete u životu!

Nervoza proizilazi iz problema, ali ne rešava nijedan

Foto: superbabky.sk Foto: superbabky.sk

Obezbediti sebi dobro zdravlje i dug život sasvim je jednostavno. Problem je u tome što većina ljudi ne razume jednostavne stvari, tvrde ruski lekari, a prenosi Stil.

Da biste živeli dug život bez bolesti, potrebno je da potpuno prihvatite i pratite sledeće tri stvari:

 

1. Sve bolesti počinju od nerava

Ova činjenica je, kažu ruski stručnjaci, nepobitna jer mozak kontroliše celo telo kroz nervni sistem. Ako se pojave smetnje u radu nervnog sistema, postajemo bolesni. Koja će se bolest javiti i koliko će biti teška, zavisi od oštećenja nervnog sistema.

2. Nervoza proizilazi iz problema, ali ne rešava nijedan

Možda zvuči kao paradoks, ali to je gola istina - što više problema čovek ima, sve je nervozniji, a tenzija koju nervoza stvara sprečava nas da razmislimo hladne glave i pronađemo rešenje. I mnogi ljudi su toga svesni, ali jednostavno ne mogu da se smire.

3. Retke su situacije koje su zaista vredne brige

Ako bolje razmislite, shvatićete da se uglavnom nervirate zbog gluposti i sitnica. Sama svest da u vašem životu nema gorućih problema (bolest, bolest deteta, život na ivici egzistencije) dovoljna je da vas umiri, a istovremeno i spreči oštećenje nervnog sistema, a samim tim i razvoj bolesti i prerano starenje. 

Jedina briga koju treba da brinemo

Najvažnije je brinuti, tačnije voditi računa o svom i zdravlju svojih bližnjih. Sve ostalo je rešivo. Nažalost, mnogi ovo shvate tek kada postane kasno.