Stanite ispred ogledala, isplazite jezik i vidite da li se trujete hranom! (VIDEO)

Imunolog, doktor Borislav Kamenov govorio je o imunitetu, istinama i zabludama, na RTS Ordinaciji.

foto: pixabay.com foto: pixabay.com

"Ono što ne smemo da jedemo su trans masti koji se nalaze u testima, margarinima, slatkišima... Roditelj koji nauči dete na slatko, je uradio veliku štetu. To nas i našu decu uvodi u priču o insulinskoj rezistenciji.

Maslac možete da jedete samo ako ga zagrejete i skinete onu penu sa vrha. Pšenica je štetna za telo. Laneno seme, proso, heljda - to treba da se jede. To su fenomenalne stvari."

Ako osećate da vam imunitet slabi, ako ste umorni, iscrpljeni, spava vam se i shvatite da treba nešto da uradite na vreme, doktor Kamenov savetuje:

"Korektujte ishranu, počnite da pijete probiotike. To je važno. Creva treba da budu zdrava, da ne cure... Ako se trujete hranom, najbolje ćete to prepoznati kad stanete ispred ogledala i isplazite jezik. Ako vam je jezik beo i prevučen belim naslagama, znači da se trujete hranom. Devojke koje imaju akne, takođe su otrovane. Sve to ide iz creva. A da ne govorim o onima kojima preskače srce, koji imaju uvećanu štitnu žlezdu - svi oni mogu da obole od kovida i da imaju strašne posledice. To može da se spreči.

Za mesec dana možete popraviti svoje stanje, samo ako na vreme regulišete ishranu."

Doktor Kamenov smatra da je najbolja prevencija protiv korona virusa, vitamin D. Ali ako se mi trujemo hranom, tj. jedemo transmasti, slatkiše i beli hleb - telo će sav vitamin D potrošiti na detoksikaciju i neće ostati nimalo pomenutog vitamina da se bori protiv kovida.

Stil.kurir.rs