Akademik Bolotov, ukrajinski Ajnštajn: Evo kako se dubinski čiste zdrave ćelije, a tumorske i oštećene izbacuju

Borisa Vasiljeviča Balotova zovu još i ukrajinski Ajnštajn, a on zna tajnu kako da očuvate večnu mladost

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

Ćelije ljudskog organizma s godinama sve brže stare, propadaju i umiru.

To se događa zbog oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i toksinima kao što su teški metali, nitrati, radionuklidi, kojima je organizam izložen, prenosi alternativa-za-vas.com.

Ali taj proces starenja i te kako se može usporiti, tvrdi fizičar, matematičar, filozof i akademik Boris Vasiljevič Bolotov, kojeg nazivaju i “ukrajinskim Ajnštajnom”.

 

On smatra da je naš organizam samoregulirajući te da ima sposobnost samoobnavljanja i samoisceljenja. Nakon višegodišnjeg proučavanja ćelija ljudskog organizma i načina na koje se one mogu pomlađivati, osmislio je brojne terapije koje su se pokazale vrlo uspešnim.

Usporite starenje ćelija uz pomoć soli

Dr Balotov je otkrio postotak broja ćelija koje kod čoveka ostare za godinu dana. Kod jednogodišnjeg deteta broj takvih ćelija iznosi 1 posto, kod sedmogodišnjeg deteta taj se postotak povećava na 10 posto; a kod čoveka u dobi od 50 godina broj ćelija iznosi čak 40-50 posto.

Na temelju vlastitih istraživanja osmislio je i sistem lečenja kojim se ćelije mogu regenerisati, a organizam pomladiti.
Stare, istrošene ćelije zamenjuju se novima, koje nose snagu i vitalnost.

Prvo i najvažnije pravilo pomlađivanja jest da se poveća broj novih ćelija u odnosu na one stare i oštećene.

Recept za pomlađivanje dr. Bolotova je vrlo jednostavan.

Za to vam treba samo jedan sastojak – morska ili himalajska so!

Taj se kuhinjski multipraktik od davnina koristio kao lek za razna oboljenja i tegobe. Recept dr Balotova za čišćenje i obnovu ćelija:

Pola sata nakon jela stavite na jezik 1 gram himalajske soli. Pričekajte nekoliko sekundi da se otopi u ustima pa progutajte. Ovaj recept sa solju možete primeniti nakon svakog obroka.

 

Kako deluje morska so?

So podstiče lučenje enzima pepsina koji, osim što doprinose probavi, ubrzava eliminaciju starih ćelija, kao i onih oštećenih raznim toksinima.

Primenom ovog recepta dr Bolotova podstaknućete lučenje želučanog soka, koji sadrži tvari potrebne za uklanjanje oštećenih ćelija iz vašeg tela.

To će dati podsticaj vašem organizmu da se sam bori protiv štetnih toksina i ćelija tumora.

Ako  budete ovaj recept praktikovali barem 6 meseci, broj novih ćelija u vašem organizmu će sve više rasti, što će se odraziti i smanjenjem bora na vašem licu.

Da li ste znali da su čak i stari Grci verovali u čudesna svojstva morske soli? I oni su, naime, nakon obroka imali običaj otapati u ustima zrnca soli.

Dodatni saveti:

Bolotov takođe savetuje dodavanje malo soli na povrće, voće, zrnati sir i maslac. Ali pritom nemojte dodavati i ulje. Naime, ulje podstiče lučenje žuči, koja pak usporava pretvaranje otpadnih tvari u topive soli, koje se eliminiraju iz organizma putem urina.

Kako biste dodatno pomladili svoje ćelije, što češće u prehrani koristite kupus, ren, koromač, bokvicu, kopar, detelinu, koprivu, cimet, rotkvicu, korijandar, metvicu, senf, biber, morske alge, ginseng.

 

Možete konzumirati i sok od crne rotkve, rena, radiča ili korena peršuna kako biste podstakli otapanje mineralnih soli koji se talože na krvnim sudovima te u žučnom i mokraćnom mehuru.

Za dodatno podsticanje želučane kiseline konzumirajte ukiseljeno povrće poput turšije.

Balotov također ističe koliko je morska so zdrava za kožu. Na primer, nakon korištenja saune telo možete namazati medom u koji ste umešali himalajsku so. To će vašu kožu učiniti glatkom i elastičnom.

Ostale dobrobiti prirodne soli:

  • sadrži više od 90 minerala i elemenata u tragovima, od kojih se 24 smatraju esencijalnima za ljudsko zdravlje
  • kupke s prirodnom soli ublažavaju bolne zglobove i mišiće te izvlače toksine iz tkiva
  • ublažava alergije i čisti pluća
  • smanjuje kožne tegobe