Sastojci:
- 4 jaja
- 400 grama šunke
- 5 kiselih krastavčića
- 1 kisela pavlaka
- ajver, kečap
- 100 g margarina
- malo brašna
- 100 g kačkavalja ili nekog tvrdog sira
- origano
- stari hleb
Priprema:
Skuvati jaja. Šunku, jaja i krastavčiće iseckati sitno na kockice. Posebno otopiti margarin propržiti malo brašna i dodati malo vode, kako bi se dobio bešamel sos fine gustine. Zatim dodati iseckane sastojke i kiselu pavlaku i sve dobro promešati.
U pleh ili vatrostalnu činiju ređati tanko isečene kriške starog hleba, tako da prekrijete celu površinu. Odozgo premazati kečapom, zatim ajvarom i pripremljenom smesom. Postupak ponoviti još jedanput i staviti da se peče u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko 20 minuta. Pred kraj izvaditi iz rerne, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u pećnicu.
Prijatno!
(Izvor: mirisjasmina.com)