Savršena za slavsko predjelo: Punjena pogača (RECEPT)

Ova dekorativna pogača ukrasiće slavski sto

Foto: Bakina kuhinja Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 

350 gr brašna; 

120 ml mleka;

10 gr kvasca svežeg;

1 kašika ulja;

1 kašičica šećera;

malo soli.

 

Nadev:

100 gr tvrđeg sira;

100 gr suve kobasice;

malo suvog vrata;

čeri paradajz; masline;

malo ruzmarina;

3 čena belog luka.

Priprema:

U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.

U testo ubaciti šećer, suvi vrat paradajz sečene na pola beli luk sečen na četvrtine.. Premazati uljem, iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so, kim. Peći na 200 stepeni C 35 min.

Izvor: Stil