Pravo je vreme za "ajvar gibanicu"

Ovaj izuzetno ukusan i tradicionalan recept , aktuelan je tokom pripreme ajvara, ali i tokom cele jeseni i zime, jer je gibanica omiljeno jelo kod svih generacija, a ova pikantna varijanta  je pravi izbor.

Foto: lepotaizdravlje.rs Foto: lepotaizdravlje.rs

Priprema:

-kore za gibanicu 500g

-glavica crnog luka 1

-struk praziluka 1

-mešanog mlevenog mesa 0.5kg

-suvog začina malo

-bibera malo

-manja teglica ajvara 1

-jaja 4

-ulja malo

-kisele vode malo

-case pavlake 2

-soli malo

Priprema:

Sitno isečen luk i praziluk propržiti na malo ulja.

Dodati mleveno meso pa sve još malo propržiti. Proprženo mleko promešati sa ajvarom.

Redjati po dve kore, svaku poprskati uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filovati.

Uviti kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseći na komade pa sve preliti pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

Ostaviti da odstoji 1h i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

Izvor: Srbiju volimo