Kubanski sendvič poznatiji kao medianoče (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju popularnost je doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečenice, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve kriške hrskavog hleba.
Sastojci:
- 2 šnite šunke
- 4 tanka komada pečenice
- 1 hleb
- 2 kašike senfa
- 2 tanke šnite sira
- 1 kiseli krastavac
- maslac
Priprema:
Šunku, pečenicu i sir naseckati na tanke kriške. Veći kiseli krastavac naseckajte.
Hleb presecite na pola, pa ga podeliti u više manjih delova. Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirajte, a onda sklonite s tiganja.
Na donji deo hleba stavite šunku, pečenicu, sir i krastavce.
Premažite gornju šnitu hleba senfom i preklopite. Maslacem premažite gornji i donji deo sendviča.
Pecite na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane. Sendvič prekrite težim tiganjem dok se peče.
Poslužiti vruće.
Izvor: Stil