Kubanski sendvič: Nema mu ravnog na planeti! (RECEPT)

Otkrivamo vam recept za kubanski sendvič, za koji kažu da mu nema ravnog na planeti

Foto: Rachel Vanni/Tasting Table Foto: Rachel Vanni/Tasting Table

Kubanski sendvič poznatiji kao medianoče (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju popularnost je doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečenice, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve kriške hrskavog hleba.

  

Sastojci:

  • 2 šnite šunke
  • 4 tanka komada pečenice
  • 1 hleb
  • 2 kašike senfa
  • 2 tanke šnite sira
  • 1 kiseli krastavac
  • maslac

 

Priprema:

Šunku, pečenicu i sir naseckati na tanke kriške. Veći kiseli krastavac naseckajte.

Hleb presecite na pola, pa ga podeliti u više manjih delova. Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirajte, a onda sklonite s tiganja.

Na donji deo hleba stavite šunku, pečenicu, sir i krastavce.

Premažite gornju šnitu hleba senfom i preklopite. Maslacem premažite gornji i donji deo sendviča.

Pecite na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane. Sendvič prekrite težim tiganjem dok se peče.

Poslužiti vruće.

Izvor: Stil