Domaća pileća čorbica: Melem za stomak i dušu! (RECEPT)

Toplo kuvano jelo za celu porodicu

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci: 

500 g pilećih bataka,

1 glavica crnog luka,

1 čen belog luka,

3 krompira,

3 kašike pirinča,

1 kocka pileće supe,

prstohvat mlevene paprike,

2 kašike ulja,

1 kašika putera,

biber po želji,

1 jaje,

2 kašike pavlake.

Po želji dodajte i malo graška i šargarepe.

  

Priprema: 

Oprati pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, preliti ih vodom i staviti na ringlu. Kad voda provri odliti i sipati čistu toplu vodu. Dodati ulje, biber po ukusu i maslac. Ostaviti da se kuva.

Oljuštiti luk, krompir i čen belog luka. Oprati i sitno iseći, pa dodati u šerpu s batacima. Ako ste se odlučili za grašak i šargarepu, sada dodajte i njih. Staviti i opran pirinač, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike.

Kada se bataci skuvaju, izvaditi iz supe i odvojiti od kostiju. Iskidati meso na parčiće i vratiti u šerpu. Ako je neophodno, doliti još tople vodu. Kuvati još nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle.

U posudici umutiti jaje i kiselu pavlaku. Promešati, pa sipati malo čorbe i kad se ujednači, sipati u šerpu sa čorbom. Promešajte i isključite ringlu.

Uživajte u gustoj domaćoj pilećoj čorbi!

Izvor: Stil