Sastojci:
500 g pilećih bataka,
1 glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
3 krompira,
3 kašike pirinča,
1 kocka pileće supe,
prstohvat mlevene paprike,
2 kašike ulja,
1 kašika putera,
biber po želji,
1 jaje,
2 kašike pavlake.
Po želji dodajte i malo graška i šargarepe.
Priprema:
Oprati pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, preliti ih vodom i staviti na ringlu. Kad voda provri odliti i sipati čistu toplu vodu. Dodati ulje, biber po ukusu i maslac. Ostaviti da se kuva.
Oljuštiti luk, krompir i čen belog luka. Oprati i sitno iseći, pa dodati u šerpu s batacima. Ako ste se odlučili za grašak i šargarepu, sada dodajte i njih. Staviti i opran pirinač, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike.
Kada se bataci skuvaju, izvaditi iz supe i odvojiti od kostiju. Iskidati meso na parčiće i vratiti u šerpu. Ako je neophodno, doliti još tople vodu. Kuvati još nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle.
U posudici umutiti jaje i kiselu pavlaku. Promešati, pa sipati malo čorbe i kad se ujednači, sipati u šerpu sa čorbom. Promešajte i isključite ringlu.
Uživajte u gustoj domaćoj pilećoj čorbi!
Izvor: Stil