“Uzimem 20 evra za 10 minuta posla”: Devojka objavom izazvala oprečne reakcije – “Po čemu si ti posebna, ima i drugih koji se školuju”

Na društvenim mrežama jedna Beograđanka pokrenula je vrlo zanimljivu temu o zubarima i o tome da li oni preskupo naplaćuju svoje usluge.

Foto: Printscreen/TikTok/zikziks Foto: Printscreen/TikTok/zikziks

U video-snimku ona je naglasila sledeće:

- Školuješ se šest godina, ubiješ se koliko je teško, onda godinu dana stažiraš upišeš specijalizaciju, učiš 10 možda 11 godina, plus praksa i plus godine koje nisu plaćene i onda dođe neko i kaže vam kako je preskupo. Gospođo, uzmite i vi, šta da vam kažem - kaže lepa zubarka.

 

Njena izjava izazvala je oprečne reakcije na Tiktoku. Mnogi su je podržali, ali bilo je i onih koji je nisu štedeli.

@zikziks Replying to @ratkosvezna #fyp #foryoupage #srbija #stomatolog #zubi #foryousrbija original sound - dentist_Z

“Školuješ se toliko godina da bi bušio pokvaren zub, šta da ti kažem, a proteza je 800 evra sa montažom posao traje svega 15 minuta, pa ti vidi…”, napisao je jedan korisnik TikToka.

Neki su primetili da keramičari i vodoinstalateri zarađuju mnogo više, a nisu učili 11 godina, kao ni frizeri sa samo tri godine zanata.

 

“Bukvalno svemu znaju cenu, a ničemu vrednost. Ljudi nisu normalni, usluge stomatologa treba da budu mnogo skuplje”, konstatovala je jedna korisnica.

“Bravo, ta gospođa koja kaže za 10 minuta 20 evra, treba da zna da nije 10 minuta, već 20 godina i 10 minuta”, dodao je neko.

Druga smatra da je greška što naplaćuje 20 evra, pošto ona uradi nokte i plati isto toliko, a onda za tri nedelje opet. Sa njom su se saglasili mnogi uz konstataciju da u cenu treba dodati i odgovornost koju nosi. Što, ipak, “nije hoće li mi lepo stajati roze boja na noktima”.

“A ne smeta gospođi da radi frizure za 20 evra koje traju najviše nedelju dana”, primetila je sledeća korisnica pomenute društvene mreže.

Mnogi nisu stali na stranu lepe zubarke pošto smatraju da su njeno školovanje platili oni kojima ona sada uzima 20 evra.

“Uzmi kredit plati školu pa naplaćuj i 200 evra”, poručio je neko.

Jedan pratilac je izneo svoje iskustvo da skoro 80 odsto stomatologa koje poznaje gledaju samo novac, a pacijenti su im poslednja briga.

“I mi ostali se školujemo, pa nismo tako bahati”, poručio je on.

Slično mišljenje ima i kolega lekar:

“Pazi mala, ima i nas lekara koji se školujemo šest godina plus praksa i imamo dnevnicu 20 evra. Pa po čemu si ti posebna da uzmeš taj novac za 10 minuta”, zapitao se on.

Izvor: newslite21