Mirjana Bobić Mojsilović: OSETLJIVI MUŠKARAC

U parfimerijama srećem samo žene. Ponekad, do duše retko, vidim i nekog dobrog muža koga je supruga poslala da joj kupi farbu za kosu, tufere za skidanje šminke i mirišljavac za osvežavanje vazduha.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Takav se prepoznaje po tome što nosi papirić na kome mu je gazdarica njegovog života sve lepo napisala. Jednom mi se čak desilo da me jedan takav muž, zbunjen u carstvu lepote, zamoli da mu proberem kolor šampon za ženu, što sam i uradila sa zadovoljstvom, mada me je bilo malo sramota što sam morala da stavim naočare za vid.

Juče, međutim, pažnju mi je privukao jedan drugačiji muškarac.
Prvo što sam primetila na njemu je da je bio nasmejan. 
Nasmejan muškarac je redak prizor u Srbiji danas. Na trenutak su nam se sreli pogledi – u njegovom osmehu bilo je izvesne opuštenosti, (što je još ređa pojava), a njegovo lice bilo je lišeno svakog grča.
OK, ja sam pisac, i umem da izmislim dosta toga, i u tom majušnom trenu, videla sam da je čovek ukapirao da je život lep ako se oko njega potrudimo, da male stvari čine sreću, da je vreme samo konvencija i da je mudrost svakodnevice - primenjivati takozvanu teflon metodu - koji god problem da te dokači, ništa se na tebe ne lepi. 

 

Mislim, takvog tražim!
Visok i zanimljiv kao laž, oko pedeset godina, 100% srećno razveden, pogledao me je još jednom tim nasmejanim očima, preko rafova sa biljnim preparatima, i klimnuo glavom. 
Ovaj dasa zna šta hoće, pomislila sam. Verovatno sam delovala potpuno sluđeno –odjednom me je bilo sramota što u korpi imam farbu koja pokriva sede, što se brukam pred likom koji bi glat mogao da uđe u neku moju priču? 
Šta li on kupuje svojoj devojci, pitala sam se.

 

Na kasi je bio ispred mene. U korpi je imao ALL FOR MAN kolekciju Senzitive. 
Dakle, osetljiv muškarac?
Vauuuuuuuuuu! Pa to je fantastično!
Kad je izlazio, koraka lakog k’o u pesmi, mene je oblio onaj njegov osmeh. Jer, ponovo ćemo se sresti za deset dana, kad ovo potroši. 
Idealni muškarac se više ne traži u kafanama, korporacijama, na splavovima, u aerodromskim lobijima – idealni muškarac se može, dakle, naći u parfimeriji u komšiluku, i u ponekoj priči.

Izvor: AllMe