Mirjana Bobić Mojsilović ima savet i za muškarce: Šta kad ti se javi BIVŠA koja te je ujela za srce...

Tekst književnice Mirjane Bobić Mojsilović objavljen na Fejsbuku namenjen je onim muškarcima koji se na poziv bivše osmehnu, pogledaju u ogledalo i uvuku stomak... Prenosimo vam ga u celosti.

Foto: mirjanabm.com Foto: mirjanabm.com

Kad ti se javi bivša koja te je ujela za srce, slobodno pomisli da da je odjednom ukapirala da si u stvari genijalan lik, šarmantan, zanimljiv i jednostavan za život. 

Da, najverovatnije je da je ispalo onako kako si pomislio kad te je ostavljala: da će te od blata praviti i da će se gorko kajati, da bez tebe neće moći da se snađe, da je niko neće učiniti srećnom kao što si to mogao ti.

Mirjana Bobić Mojsilović oduševila žene na Internetu: Evo šta da radiš kad ti se javi BIVŠI

 Ali, neka te ne zavara boja njenog glasa, ni to što umilno izgovara nadimak koji ti je dala dok ste se voleli, neka ti to što kaže da te je sanjala baš sinoć, pa je zato morala da ti se javi, ne pomuti razum i ne dozvoli tvom razbuđenom egu da pomahnita.

Ili, ako ti se javi usred noći, (jer smatra da na to ima pravo, pošto si ti nekako - njen) razdragana, da bi te pitala kako se zove glumac koji je igrao u filmu koji ste gledali onda kad ste bili jedini posetioci u bioskopu, pošto upravo igra asocijacije sa drugaricama, pa ne može da se seti; ili ako ti samo kaže da zove da čuje kako si i da biste mogli da odete na kafu, drugarski, nemoj da se gledaš u ogledalu, popravljaš frizuru, uvlačiš stomak i poveruješ kako je došla maca na vratanca.

 

Ona je čula da se se zaljubio. Ili te je videla sa njom, negde, u kafiću. Videla te je u kolima, i njenu raspuštenu kosu na sedištu tvog automobila, za koje misli da joj zauvek pripada. Ona je čula da si ponovo srećan, i rekli su joj da ste sjajan par i da se izvrsno dopunjujete, i ona koja te je ujela za srce, to ne može da podnese. Ona ne može da podnese da si je preboleo.

Zato te zove. Jer ne može da veruje da više nisi tu, na dohvat ruke.

Jer imaš svoj život. 

Bivša te neće zvati ako si nesrećan, u problemima, očajan, sam i luzer. Bivšoj se rašire oči na tvoju sreću – zove te da bi se takmičila sa onom koja je došla posle nje. Pošto, ona veruje da je to sve za nju, luk i voda, jer si ti njena večita osvojena teritorija. Ti si ono što ona podrazumeva, ono na šta ona uglavnom ne misli, sve dok se nije pojavila ona koja je zauzela njeno mesto.

Jer, kao što je poznato – muškarci su ljubomorni na prethodnike, ali žene su ljubomorne na naslednice.

Tako da, kad ti se javi bivša, ne nasedaj. Ne javljaj se uopšte kad te pozove. Izbriši odmah sve njene poruke. Blokiraj joj pozive.

Pošto, nisi ti bolji frajer zato što te ona zove, nego si postao bolji frajer zato što si krenuo napred.

 

Autor: Mirjana Bobić Mojsilović