LANE GUTOVIĆ: Političari su smešni i pre nego što bilo šta o njima kažem!

Glumac posle predstave "Obično veče sa Milanom Gutovićem" o političarima, promenama i (ne)kulturi...

Proslavljeni glumac Milan Lane Gutović odigrao je u sredu veče u Čačku čuvenu humorističku predstavu "Obično veče sa Milanom Gutovićem" i pohvalio publiku iz grada na Moravi, rekavši da ona "reaguje na pozorišne znake i dešifruje ih, dok ih primitivna publika preskače i ne razume".

- Gledaoci ovde jasno čitaju pozorišne znake, znači da su bili u pozorištu, upoznati su sa tehnikom kojom se prave predstave i razumeju je - rekao je Gutović za Tanjug.

Osvrnuo se i na činjenicu da je publika najbolje reagovala na humor inspirisan domaćom političkom scenom:

- Političari su smešni i pre nego što bilo šta o njima kažem, a gledaocima je zanimljivo da me čuju jer izgovaram ono što oni odavno misle. Nisam se bavio trenutnom elitom, jer su oni, kao i svi bivši, listopadna garnitura, odnosno često se manjaju, što je dobro, ali je loše što svaka promena dovodi sve gore ljude.

Prema njegovim rečima, katastrofalno stanje kulture u Srbiji je odraz stanja u državi, a kultura je bila u zapećku i kada je zemlja bila u boljoj materijalnoj situaciji.

- Uzrok je nevaspitanje i nekultura vladajućih, ne prepoznaju čemu kultura služi, jer ona ne zarađuje, pa je samim tim njima nevažna - ocenio je Gutović.

(Izvor: Novosti.rs)