Ispovest zaražene doktorke iz BiH: Četiri dana boli koža gde god se dodirnem, mislila sam u top formi, ali...

Za sve one koji ne vjeruju u Covid 19 ja sam ga iskusila na svojoj koži, i još se nisam izborila, 12 dana od pojave simptoma.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Doktorica iz Živinica Mersiha Čerkezović zaražena je koronavirusom, a u ispovijesti na svom Facebook profilu objasnila je o kakvoj se bolesti radi i koliko je ona teška.

Za sve one koji ne vjeruju u Covid 19 ja sam ga iskusila na svojoj koži, i još se nisam izborila, 12 dana od pojave simptoma.

 

Kao liječnica, internist, nisam mogla, a da ne budem blizu pacijentima, bez obzira na zaštitu. Pa ja ne mogu bježati od ljudi, to je moj posao, stalno sam govorila. Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus.

A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama – napisala je Čerkezović.

Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar.

Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod starijih bolesnika sa komorbiditetima – navela je Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obvezno nosi maska.