Dejanov status o doktorki pogađa PRAVO U METU: "Ovaj nindža desno je moja mama, ima 60 godina i radi 12 sati dnevno"

Zdravsteni radnici prolaze kroz posebno težak period u periodu korone...

Foto: Facebook Foto: Facebook

Dok Srbija beleži sve veći broj zaraženih, sa jedne stane imamo vlasti i dobar deo javnosti koji apeluje da se smanji, odnosno prekine svaki vid nepotrebne socijalizacije, a sa druge medicinske radnike čija hrabrost danas prevazilazi Hipokratovu zakletvu.

Jedan od primera koliko je ova borba važna i koliko su medicinski radnici rešeni da stanu na put korona virusu dao je Dejan Đerić, mladić iz Beograda, čija se majka, Dragana, iako i sama spada u rizičnu grupu zbog godina, a i zbog toga što je hronični bolesnik, nalazi među onima koji provode svakoga dana po 12 sati sa pacijentima čije je zdravlje ugroženo.

   

Dejan je na Fejsbuku okačio sliku svoje majke i njenih kolega, a ispod fotografije, koja govori više od reči, uputio je jaku poruku svima nama.

Status prenosimo u celosti:- Ovaj nindža skroz desno je moja mama. Ima 60 godina iako se ponaša kao da ima 30. Ona je rizična grupa, ne samo zbog godina već i zbog hroničnih bolesti. I dalje poštuje Hipokratovu zakletvu i radi smene od 12 sati da bi pomogla drugima. I nije jedina. Svi oni su tamo na korak od zaraze i mogućnosti da i sami ostave svoje porodice zauvek. Sve ovo će proći, ali i posle svega, trebaće nam svi ti ljudi, kako u svojim profesijama, tako i u našim porodicama i životima. Svi ti ljudi su nečije mame, tate, sinovi, ćerke... Budi razuman, solidaran, budi čovek, #ostanikodkuće.

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo pet osoba, a registrovano je novih 148 zaraženih građana. Ukupno obolelih u našoj zemlji sada je 1.624, a preminulih 44.

Hospitalizovano je 1.046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata, objavljeno je na sajtu covid.rs.

Budite odgovorni prema sebi i ljudima u svom okruženju! Ostanite kod kuće.