"Danas je MATURA MOJE ĆERKE. Kao otac se radujem, a kao živo biće se plašim", tata Boris opisuje HAOS OKO PRIPREME ZA MATURU i mnogi roditelji SAOSEĆAJU

Jedan tata je postavio urnebesan status na svom Facebook profilu - i mnogi roditelji saosećaju

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Period matura školaraca je nastupio i mnogi roditelji ne znaju gde udaraju. Maturska odela, haljine, cipele, patike, šminke, frizure... lista je beskonačna, a hormoni i stres tinejdžera uglavnom udaraju na maksimum. Strpljenje, strpljenje, strpljenje je najbolji savet za sve roditelje, a jedan tata je postavio urnebesan status na svom Facebook profilu - i mnogi roditelji saosećaju.

Naime, on je sa svojim prijateljima, a i sa nama, podelio kako izgledaju pripreme za ćerkinu maturu i njegov šaljiv status delimo u celosti.

 

- U sredu je matura moje ćerke. Kao otac se radujem, a kao živo biće se plašim. Pred nama su par teških dana. Inače spremna je komplet, ali opet može da se desi da nešto ne valja. Molim sve koji dolaze da je vide da nikakve primedbe, savete ne iznose i ne daju, započeo je Boris Miljković na svom Facebook profilu.

Tata Boris o pripremama za ćerkinu maturu
Tata Boris o pripremama za ćerkinu maturu Foto:Facebook

- "Kakve su mi obrve", odgovara se, "odlične lepše nismo videli" i sve tako. Naravno, ni preterano oduševljenje jer može izazvati sumnju kod nje? Mihajla ćemo u sredu ujutru zatvoriti u podrum da ne zeza sestru i izazove incident. Mi ostali ukućani bićemo pribrani i nadamo se najboljem. Kupatilo možemo da zaboravimo taj dan. Psihički smo trenutno stabilni i nadam se da ćemo izdržati ove dane koji su pred nama, nastavio je, a onda se prisetio svojih razmišljala kada mu se ćerka tek rodila.

 

"Devojčice su toliko komplikovane"

- Kada se rodila pomislio sam, "Borise, devojčice su mnogo bolje, nežnije, osećajnije i bolje da imaš ćerku". Posle sam shvatio da su devojčice toliko komplikovane i da za njih treba imati strpljenja koliko nikad ni za šta imao nisam. Danicu i Mitru moramo "dezinfikovati" od čokolade i ostalih supstanci sa ruku, majica itd. Ako treba držaćemo ih u rukama. Samo da joj ne prilaze. Put od izlaska iz kuće do kola mora biti dobro obezbeđen. Kerovi i mačke isto u podrum. Vole je, ne daj Bože da je neki saplete. Mada mislim da je sigurnije doterati kola do ulaznih vrata od kuće, šaljivo piše Boris, a onda sledi poruka i za sve ukućane:

- Tati ću reći da ništa ne pita. Jer za**baće nešto sto posto!!! Rekao sam ukućanima danas, "izdržaćemo mi ovo pa makar vukli za nama stalak za infuziju".

Svi su naravno oduševljeni i mnogi su se složili sa njim:

"Haha, baš tako" i "Haha, živa istina", samo su od nekih.

Izvor: Žena Blic