BEZ KAJANJA: Jaka žena bar jednom u životu uradi ovo

Na fakultetu sam bila sebi dovoljno jaka kada sam davala ispit za ispitom, kada sam našla ljubav svog života i osvojila ga i "smuvala" ga a da nije ni primetio...

Foto: lifehack.org Foto: lifehack.org

Kada sam bila u osnovnoj školi mislila sam da biti jaka (žena) znači da te uvek biraju među prvima u odbojici, da te drugarice uvek gledaju sa divljenjem, da te dečaci jure po školskom hodniku želeći da te dotaknu (pa makar i grubo) jer im se dopadaš.

Kad sam prešla u srednju školu, biti jaka žena za mene je značilo da treniram karate i da se bavim glumom i recitacijom, da budem muškarača i slušam rokenrol. U svojoj glavi sam bila najjača kada sam rekla "ne" momcima koji su hteli da me odvuku u mračan ćošak lokalnog kafića, dok su sve moje drugarice drage volje pristajale.

Mislila sam da sam "strašno" jaka i posebna kada sam ispijala po nekoliko pića za veče i pokušavala da ostanem "prisebna", te se hvalila kako me alkohol "ne obara".

Sebi sam bila najjača kada sam i po završetku srednje škole ostala nevina, a isto krila od drugarica, i nikom nisam htela priznati da ne želim da se momci petljaju u moj životni plan i zato ih ne puštam blizu sebe.

Na fakultetu sam bila sebi dovoljno jaka kada sam davala ispit za ispitom, kada sam našla ljubav svog života i osvojila ga i "smuvala" ga a da nije ni primetio.

Tek kada sam napunila 28 godina shvatila sam da je sve do tada bila samo igra i da je prava žena, jaka žena ona koja se ne izvinjava, ona koja je neustrašiva i koja gura napred bez osvrtanja. 

To znači da si to što jesi, bez onoga što su ti nametnuli roditelji ili društvo. 

To znači da je ok da voliš fudbal iako celo društvo predpostavlja da voliš taj sport samo zbog svog dečka. 

Biti jaka žena znači da voliš balet i šminku iako ti nikada neće savršeno stajati mala crna haljina, manikirani nokti i visoka punđa. 

Jaka žena je ona koja živi sa dečkom preko deset godina i ne podleže pritiscima okoline da se uda i rodi dete. 

Jaka žena je ona koja ima dete, a da pri tome nije udata i nema stalnog muškarca u svom životu.

Jaka žena je ona koja traži ono što je zaslužila bez obzira što je okolina smatra sebičnom i bezobraznom. 

Jaka žena nosi kratku suknju i dugu suknju bez obzira kako joj stoji, jer ona je žena i je** joj se živo za sve koji misle da joj ne stoji dobro takva gardaroba.Jaka žena kaže otvoreno sve šta misli i nikad nikom neće reći izvini, znajući da će je nazvati bezdušnom ku***.

Jaka žena će priznati da je razne gluposti tolerisala zbog ljubavi, da se ponižavala i molila jer je volela.

Jaka žena voli sebe i svoje telo bez obzira što drugi govore da je predebela, premršava, previsoka, preniska, pre, pre, pre, a ona će znati da je baš taman.

Jaka žena je ona koja ne čeka da joj dečko ili muž poprave dan, kupe ovo ili ono, urade za nju nešto, njoj je gušt upravo što ne zavisi od muškarca.

Jaka žena sama pomera stvari, odgaja buljuk dece, ustaje u šest ujutru da bi skuvala ručak, obukla decu i došla na posao tip-top sređena.

Jaka žena je ona koja se u svojim pedesetim još bavi folklorom jer je to njen hobi iz detinjstva.

Jaka žena neće podleći pritiscima roditelja ili dece i uraditi ono što se kosi sa njenim prirodnim načelima, jer nema žive sile koja bi je poljuljala u onome što nameri...

Upoznaj sebe, budi to što jesi, svaki dan grabi napred, ne izvinjavaj se jer ti si jaka žena.

 Autor: Stil