Usvojila je dečaka iz Kine koji je gluvonem, a kad je saznala da će i da oslepi - učinila je neverovatnu stvar

Moli Sano, učiteljica znakovnog jezika iz Australije, i njen gluvonemi suprug Kris su poželeli da usvoje dete tokom posete Kini. Kada su ugledali fotografiju malog dečaka koji je gluvonem, rodila se ljubav na prvi pogled. Ko bi bolje odgajao to dete od Moli i njenog supruga?

Foto: Print Screen/Twitter Foto: Print Screen/Twitter

Godine 2014. jedna Kineskinja je rodila dečaka koji je bio gluvonem. Ona i njen suprug nisu imali novac za njegovo lečenje, nisu imali ni kuću. Osam godina kasnije, par je dobio drugo dete. Slomili su se kada su saznali da je i to dete gluvonemo. Kako nisu mogli da drugom sinu pruže pomoć koja mu je bila potrebna, otac ga je napustio kada je dečak imao samo šest nedelja. 

"Mislio sam da će mi život vremenom postati mnogo bolji ako budem marljiviji, ali Bog nema milosti prema nama. Preklinjemo vas, spasite ovo siroče", pisalo je u poruci koja je bila među dečakovim papirima u sirotištu, piše "LittleThings".

Nedugo zatim, žena po imenu Moli naišla je na mutnu, crno-belu fotografiju siročeta. Moli Sano, učiteljica znakovnog jezika iz Australije i njen gluvonem suprug Kris, tražili su u Kini dete koje bi mogli da usvoje. Kada je ugledala fotografiju, to je bila ljubav na prvi pogled - ko bi bolje odgajao to dete od Moli i njenog supruga, koji znaju kako treba da se ponašaju prema gluvonemom detetu? 

Moli je otputovala u Kinu, nazvala dečaka Benet i odlučila da ga povede sa sobom u SAD. Bila je spremna da se suoči sa Benetovom dijagnozom - Ušerovim sindromom, genetskim poremećajem zbog kojeg će do odrasle dobi biti gluvonem i slep.

Prošle su tri godine otkad su Moli i njen suprug usvojili Beneta. Usprkos njegovoj dijagnozi, on je veseo, aktivan i voljen dečak, a ima i sestricu.

Ali, nešto je tu nedostajalo. Moli nije mogla tek tako da zaboravi poruku koju je njegov otac ostavio kraj Beneta kada ga je ostavljao u sirotištu.

Početkom 2016., Moli se vratila u Kinu sa Benetom. Odlučila je da pronađe njegove biološke roditelje i upozna ih pre nego dečak potpuno oslepi. Ne samo da je želela da Benet vidi svoje roditelje, već i da oni vide kako je njihov sinčić dobro zbrinut i voljen.

Znala je da će ih teško pronaći pa je tražila pomoć lokalne televizijske stanice, a vest o potrazi za dečakovim roditeljima uskoro se proširila i društvenim mrežama.

A onda se dogodilo čudo: lekar koji je dijagnostikovao Benetu genetski poremećaj nakon rođenja video je vest na televiziji i kontaktirao njegovu biološku majku.

U početku, Benetova biološka majka se bojala da se javi jer je mislila da je ili da će biti u nevolji, ali kada je shvatila kako su Moline namere čiste, pristala je da se sretne s njima.

Nakon nekoliko sati, Moli i Benetova biološka majka našle su se i razgovarale.

"Njegova biološka majka je neprestano ponavljala kako sa mojom porodicom Benet ima bolji život nego što bi imao onde", rekla je Molo.

Ponovno okupljanje bilo je upravo ono čemu se Moli nadala - umirila je i sebe i Benetove biološke roditelje.

Više nije bilo "repova iz prošlosti".

Pin It

Izvor: 24sata.rs