”SIVREPO SU JE UBILI” NAŠA PEVAČICA OSTALA BEZ MAJKE NA KOSOVU, A BRATA SU UNAKAZILI: ”NIJE IMAO NI OČI, NI NOS”

Plenila je kako neverovatnim glasom, tako i zavidnim stasom, a onda se desila prva tragedija.

Foto: MIRA KOSOVKA/YOUTUBE Foto: MIRA KOSOVKA/YOUTUBE

Osamdesetih godina pevačica Mirjana Petričević poznatija kao Mira Kosovka, bila je zvezda Jugoslavije koju su svi voleli. Plenila je kako neverovatnim glasom, tako i zavidnim stasom, a onda se desila prva tragedija.

“Majku su mi ubili, svirepo, na takav način da njeno telo nikada nije pronađeno. Ona nestaje 1999. godine. Ne znam više gde da je tražim, sve sam pokušavala. Samo želim da sahranim svoju majku, kao da tražim mnogo. Dok sam živa, neću odustati, nosila sam svuda papire, ali nastaviću potragu”, kazala je pevačica.

 

U svojoj ispovesti otkrila je strašnu istinu o tragedijama koje su je snalazili tokom života, a posebno se osvrnula na smrt svog brata Milana, za koju kaže da je najteže podnela:

“Mog Milana su dole na Kosovu i Metohiji, posebno u Đakovici, svi znali kao predivnog čoveka. Prva tragedija u mom životu vezana je za njega. On je ubijen 1981, njega je Udba ubila. Nije voleo te promene zastave, naseljavanje, davanje tolikog prava Albancima. Prvo mu je zastava smetala, sklanjao ju je. Kada je prolazio Tito kroz Đakovicu, mog Milana zatvaraju. Malo pomalo, iskoristili su to vreme koje je vladalo. Tada su mogli da smaknu ko god da im smeta i zdravo, đaci. Njega i Vučurovića je navodno zgazila ‘lada’, a tenku da su se namestili, ne bi izgledali tako. Njegovu smrt sam jako teško podnela, posle nje sam sazrela brzo. Milan nije imao ni oči ni nos ni usta, trebalo mi je deset godina da pokušam da zaboravim kakvog sam ga videla tad, ali džabe, nikada nisam uspela da zaboravim taj prizor. Gde sam i rekla da mi otvore taj kovčeg, to je bio šok, on je imao 33 godine kada su ga ubili.”

Izvor: Pulsonline/Oaza znanja