SRPSKI FENOMEN: Milivoje sa METKOM U GLAVI živi četvrt veka! (FOTO)

Najbolji dokaz da nema smrti bez sudnjega dana je Milivoje Penezić sa Bele Zemlje koji duže od dve decenije živi sa metkom u glavi.

Foto: RINA Foto: RINA

Ubojito olovo zaradio je na Kadanjiči, ali ne zbog rata, već zato što nije dozvolio da u autobus koji je tad vozio, uđe čovek sa živim prasetom u ruci.

- Rekao sam mu da se tu voze ljudi, a ne stoka i nisam mu dozvolio da uđe. Nije mi to oprostio i sreo me je posle nekog vremena na pijaci i tu mi je zapretio, ponovo smo se posvađali. Ja sam otišao svojim putem, a on je upao u preduzeće i pucao dva puta. Jedan metak me je promašio, drugim me je pogodio u glavu. Nikakav bol nisam osetio, mislio sam da je koristio one "plašljivce", ali mi je cela glava bila krvava i svi su vrištali - kaže za Milivoje.

  

Kako kaže, sve vreme je bio svestan i na nogama je izašao pred užičke hirurge, a tek nakon dva dana prebacili su ga za Beograd.

- Gore su mi izvadili košuljicu metka, jer su procenili da je rizično da mi vade olovo iz glave i tako je metak ostao pod lobanjom, a na čelu rupa. Ja sam pitao koliko dugo mogu živeti sa tim čudom u glavi, doktori su rekli da mogu još 50 - priča ovaj Užičanin koji je i pored toga što ga je snašlo, ove godine napunio osamdeset treću. 

Milivoje Penezić

*Foto: RINA

Međutim, metak koji je ostao iako nije bio opasan po život oštetio mu je nerve, pa mu se prvo oduzela desna ruka, a onda i desna noga i morao je na rehabilitaciju.

 

Nekoliko godina kasnije potpuno se oporavio i nije imao nikakavih problema. Sada ga samo ponekad zaboli glava, ali ipak nije u potpunosti siguran zbg čega.

Milivoje Penezić

*Foto: RINA

- Kad me zaboli ja ne znam da li je to od rakije koju pijem, ili zato što u glavi imam metak. Može biti i od jednog i od drugog - priča kroz osmeh starac fenomen.

Milivoje već pune 23 godine slavi rođendana dva. Dan kad je zaista rođen, ali i 28. mart kad je za dlaku izbegao smrt, ali i dobio večnog podstanara.

Izvor: B92