STAVITE OVU NAMIRNICU U ZEMLJU SA CVEĆEM I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI: Ne postoji BOLJE ĐUBRIVO od OVOGA

Isprobajte ovaj trik – vaše zelene ljubimice biće vam zahvalne

Foto: Zenski magazin Foto: Zenski magazin

Svakog proleća pre sadnje biljaka i cveća važno je obezbediti da zemlja za biljke ima odgovarajuću količinu hranjivih materija, a umesto da koristite đubrivo iz prodavnice, možete napraviti sami prirodno đubrivo, koje će vašoj biljci obezbediti sve što joj je potrebno.

Ako ste novi u baštovanstvu, ovo vam se može činiti čudno, ali svaki iskusniji „poljoprivrednik“ znaće kakve benefite jaja imaju za biljke.

  

Jaja sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu. 

Sve što treba napraviti jeste staviti malo zemlje u lonac za cveće i položiti sirovo jaje na vrh. Zatim rasprostri još malo zemlje po vrhu i zakopati seme biljke po vašem izboru baš kao što biste to i inače uradili. Nakon nekog vremena jaje će početi da se raspadata i delovati kao prirodno đubrivo.

 

Sledeći put kada budete spremali omlet ili palačinke – umesto da bacite ljuske, iskoriste ih i njima nahranite svoje cveće! A ako imate veliki vrt u koji često zalaze ptice, možete po vrtu pobacati zdrobljene ljuske jaja jer će i njima dobro doći!

Naime, ptice koje posećuju naše vrtove često imaju manjak kalcijuma i jedu male komadiće ljuske jaja koje im nadoknađuju nedostatak kalcijuma. Već samo iz tog razloga vredi rasuti zdrobljenu ljusku jajeta po vrtu.

Izvor: Espreso