U braku su bili osam decenija, a u večnost su otišli istog dana

Hubert i June su u braku bili dugih osam desetljeća, a u dobi od 100 godina su napustili ovaj svijet i u vječnosti otišli zajedno.

Foto: Printscreen/Youtube Foto: Printscreen/Youtube

Hubert i June, supružnici koji su prošli kroz sve faze života zajedno, čak su i u smrti ostali nerazdvojni. Njihov život bio je ispunjen ljubavlju, a oba su preminula u dobi od 100 godina, samo nekoliko sati razmaka.

Njihova ljubavna priča započela je 1941. godine kada su se prvi put susreli s 19 godina. Brzo su se zaljubili, a Hubert je zaprosio June, pitajući je da provedu ostatak života zajedno. Imali su troje djece, a kasnije su dobili sedam unučadi i 11 praunučadi.

Kao deo proslave njihovog stogodišnjeg rođendana, par je dao intervju u kojem su se prisjetili svoje ljubavi. “Kada sam je prvi put vidio, znao sam da je ona prava”, prisjetio se Hubert.

Preminuli su u razmaku od 20 sati

Njih dvoje su bili nerazdvojni. Nakon dugog i ispunjenog zajedničkog života, supružnici su preminuli s razmakom od oko 20 sati, dok su bili smješteni u istoj bolnici.

Njihov sin Sam (76) primijetio je da se zdravlje njegove majke pogoršalo nakon što je organizirala obiteljsku proslavu Dana zahvalnosti. Nakon toga, primljena je u bolnicu radi njege, a Hubert je bio slomljen zbog toga.

june i hubert

Foto: Novi zivot

“On je bio jako tužan i osjećao se bespomoćno. Srce mi se slomilo”, rekao je Sam govoreći o svom ocu.

U stvarnosti, pogled na June u tako kritičnom stanju bio je pretežak za Huberta i kao rezultat toga, njegovo zdravlje se naglo pogoršalo. Njihova obitelj organizirala je da Hubert bude smješten u bolnicu gdje je June bila hospitalizirana, a medicinski osoblje nije moglo odoljeti njihovoj ljubavi pa su ih smjestili zajedno u istu sobu.

 

“Otišli su zajedno”

Ležeći nesvjesni, držeći se za ruke, supružnici su bili jedno uz drugo sve dok Hubert, stogodišnji suprug, nije izdahnuo posljednji put. Samo 20 sati kasnije, preminula je njegova supruga June.

“Otišli su zajedno”, rekao je njihov sin Sam.

Iako je tužan što je izgubio oba roditelja istovremeno, Sam odlučuje proslaviti njihovu nevjerojatnu vezu.

“Osjećam tugu, ali ne bih trebao. Tko bi očekivao takav život. Moji roditelji su proveli dug i sretan zajednički život i bili su posvećeni obitelji”, priznao je Sam.

Samo nekoliko mjeseci prije njihove smrti, Hubert se osvrnuo na njihovu gotovo osam desetljeća dugu ljubavnu priču i priznao da nisu prošli kroz život bez izazova.

Izvor: Novi život