PROKUPČANIN PLATIO ALBANKU 1.500 EVRA: ŠOKIRAO SE zbog onoga što mu je uradila PRE prve bračne noći

Ona se u pratnji ženske osobe koja je vodila tu agenciju pojavila u Prokuplju

Albanka / Ilustracija, Foto: Zvonimir Atletic / Alamy / Alamy / Profimedia Albanka / Ilustracija, Foto: Zvonimir Atletic / Alamy / Alamy / Profimedia

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je 2017. godine zahtev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne da ispitaju slučaj prevare albanske mlade, koja je samo par sati provela kod mladoženje u Prokuplju.

Sumnjalo se da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama prevarila nesuđenog mladoženju, jer su od tog Prokupčanina uzeli 1.500 evra, a devojka koja je trebalo da se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobegla!

  

– Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji – potrvdio je tada portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Ona se u pratnji ženske osobe koja je vodila tu agenciju pojavila u Prokuplju i sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak. Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala. 

Kako ju je uzaludno tražio par dana, shvatio je da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.

– Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za celu družinu. U Prokuplju i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavLJuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1. 000 evra- rekao je tada izvor.

Kazna nije zanemarljiva.

Poslednjih godina, posebno u planinskim i seoskim sredinama mlade iz Albanije su hit i ima desetina primera iz prokupačke i kuršumlisjke opštine brakova koji su sklopljeni na ovaj način.

Izvor: Espreso