Sastojci za testo:
- 4 jaja
- 200 grama šećera
- 1 gusti jogurt (180 grama)
- 300 grama brašna
- 1 čaša od jogurta ulja
- prašak za pecivo
- pola količine višanja iz kompota
Sastojci za nadev:
- 2 gušća jogurta
- 1 jaje
- šećera po želji
- kašika do dve glatkog brašna
- ostatak višanja
Priprema:
- Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, te na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo.
- Dobijenu smesu izijte u nauljenu tepsiju.
- Po testu rasporedite polovinu višanja iz kompota i pecite u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa nekih 10 minuta.
- Izvadite kolač, te preko njega prelijte nadevom koji ste napravili tako što ste jogurt umutili s jajima, šećerom i brašnom, a onda dodajte višnje u nadev.
- Vratite u rernu i pecite još nekih 30 minuta dok ne poprimi lepu boju.
Izvor: Stil