Savršen predlog za nedeljni ručak u kojem ćete sigurno uživati.
Sastojci:
-1 kilogram svinjetine (ili nekog drugog mesa po izboru)
-2 kašike masti
-300 grama krompira
-150 grama pirinča
-5 paprika
-500 ml pasiranog paradajza
-so
-biber
-mlevena paprika
-nekoliko listova peršuna
*FOTO: Profimedia
Priprema:
-Zagrejte mast i stavite luk.
-Kada se luk proprži, stavite i meso da se proprži sve zajedno.
- Dodajte krumpir, pirinač, papriku i paradajz
-Dobro posolite, pobiberite i dodajte malo mlevene paprike, sitnog peršuna i sve to dobro izmešajte.
-Ako meso nije jako masno, prelite sa jednom šoljicom vruće masti
-Đuveč nalijte mlakom vodom, tek toliko da sva smesa bude u vodi, pa onda stavite da se kuva.
-Đuveč se ne meša nego se pažljivo protresa, a kuvan je kad nema vode i kad je meso mekano.