Izbezumljeni gost je dojurio do konobara u Zemunu: Prijatelju, SPASAVAJ MI BRAK

Aleksandar Kalebić, konobar u jednom zemunskom pabu, zajedno sa svojim kolegama je pokazao da je veza između konobara i gostiju, više prijateljska nego poslovna

FOTO: ALEKSANDAR KALEBIĆ / PRIVATNA ARHIVA FOTO: ALEKSANDAR KALEBIĆ / PRIVATNA ARHIVA

U kafanama se radujemo, tugujemo, sklapamo prijateljstva i kad koja čaša pića učini svoje, iz sebe izbacujemo potpunim strancima, mahom konobarima i šankerima sve ono što nas tišti. Takođe, tu upoznajemo i one, male, al delom, velike ljude, kojima je gost i dalje "sveto pismo" i prijatelj, te će zbog njega, ako je to potrebno, čak i daske sa poda skidati, ako mu slučajno sa prsta sklizne burma, piše Blic.

Aleksandar Kalebić, konobar u jednom zemunskom pabu, zajedno sa svojim kolegama je pokazao da je veza između konobara i gostiju, više prijateljska nego poslovna. Naime, jednom njihovom stalnom gostu, tokom sedenja sa prijateljima, slučajno je pala burma sa prsta na pod. Da nezgoda bude veća, prsten je pronašao put između dasaka na podu, i jedini način da se dopre do njega, bilo je da se daske uklone. Na molbu gosta, to je i učinjeno.

 

"Čovek je sedeo sa prijateljima i igrao se sa burmom, skidao i stavljao je nanovo. U jednom trenutku, iskliznula mu je iz ruke, pala na pod i propala kroz rupu između dasaka. To je sve bilo na kraju smene pa je došao sutradan i zamolio nas da li može da potraži", kaže Aleksandar na početku razgovora za Blic.

Nakon detaljne analize, shvatili su da je jedino rešenje da se dođe do prstena odšrafljivanje šrafova koji su držali daske pričvršćene za pod lokala.

"Dva radnika, on i ja smo počeli da odšrafljujemo od te rupe levo i desno jer nismo znali gde se otkotrljala burma. U nekom trenutku smo prešli na ručno jer je u šrafilici nestalo baterije. "

I pored zalaganja, potraga nije bila laka, jer prsten je svoj krajnji cilj ispod poda našao na čak dva metra rastojanja od mesta gde je gost sedeo.

"Nije bilo lako, ali smo ga na kraju ipak našli. Naime, burma se otkotrljala na skoro 2 metra od rupe gde je upala. Laknulo mu je, na kraju nas je častio pivom i zahvalio nam se.", kaže Aleksandar na kraju razgovora za Blic, dodajući kako je površina dasaka koju su skinuli iznosila oko 15 kvadratnih metara, ali da je najbitnije da je burma pronađena, jer su svi znali koje "posledice" mogu da snađu njihovog gosta kod kuće.