Dragan naseo na reklamu koju je video gledajući „Zadrugu“: Uplatio 1,5 miliona avansa i izvisio

Dodela nacionalnih frekvencija završena je i ništa se nije promenilo niti će se menjati u neko dogledno vreme. Jedno od obrazloženja je da TV Pink i TV Happy pravovremeno i istinito obaveštavaju građane.

Printscreen Printscreen

Zbog vere u jedan ovakav apsurd, nastradao je jedan povratnik iz inostranstva koji se suočio sa modernom Srbijom.

Kanadski državljanin srpskog porekla Dragan Srećković, koji je nakon 21 godine odlučio da se vrati u Srbiju, prevaren je i to od strane firme koja se bavi izradom montažnih kuća, a koja se reklamira na TV Pink, u rijaliti programu „Zadruga“. Nakon što je Srećković uplatio avans u iznosu od 1.480.000 dinara, iz firme „Pik“ više mu se nikada nisu javili.

  

– Stupio sam u kontakt sa Dianom Stojanović iz Pik kuće. Otišao sam u njihovu kancelariju u Vojvode Micka, gde smo obavili razgovor. Ona je rekla uslove i dogovorili smo se za cenu od 420 evra po kvadratnom metru, te da treba da se uplati avans od 30 odsto. Iz Kanade sam kontaktirao par puta i oni su se javljali, međutim sada kada sam se vratio u Srbiju, njih nigde nema – započinje svoju priču Srećković za N1.

Kako je rekao, uplatio im je 1.480.000 dinara, a na pitanje da li je dobio nekakav predugovor, Srećković odgovara potvrdno. 

– Ali, taj predugovor je potpisan samo sa moje strane, ne i sa njihove jer su rekli da prvo moram da uplatim avans da bi sve to potpisali. Međutim, nisam dobio ništa. Imam priznanicu koja pokazuje da sam uplatio sve regularno, ali njih nema – kaže Srećković i dodaje da mu nije bilo sumnjivo ništa jer je, kaže, reklamu za ovu firmu video na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

– Nikada mi nisu dali ime i prezime nekoga sa kim mogu da kontaktiram, a telefon je non stop bio isključen. Zvao sam ih na telefon, zadnji mejl sam im poslao 19. jula, a oni su mi odgovorili da im pošaljem moj kontakt. To sam učinio, međutim niko se do danas nije javio. Napisao sam im da mi vrate novac pošto nisu ispoštovali ništa – kaže Srećković.

Dodaje da je oglas za ovu firmu video na „nacionalnoj televiziji Pink“.

– Video sam reklamu, gde je ova firma generalni sponzor u Zadruzi. Zato sam odabrao njih, međutim eto vidite šta se dogodilo. Našao sam da je vlasnik firme Petar Stanković koji ima 21 godinu – objašnjava Srećković, najavljujući da će preduzeti sve korake kako bi povratio svoj novac – u policiji, na sudu, ali i kanadskoj ambasadi.

Na pitanje novinara kako vidi to što je drugoplasirani učesnik rijaliti programa „Zadruga“ dobio montažnu kuću upravo firme koja je Srećkovića opljačkala, kaže da je to očigledno bila samo reklama i da ništa od te kuće nema.

Kako je istražio portal N1, ova firma ima jednog zaposlenog, osnovana je kada je vlasnik imao 19 godina, a u prethodne dve godine posluje sa gubitkom.

Izvor: N1