Veliki ljubavni horoskop za listopad/oktobar: Nesuglasice prete Rakovima, čista uživancija za Blizance!

Veliki mesečni horoskop za ljubav! Saznajte šta vaš znak Zodijaka očekuje u oktobru 2019. godine...

Foto: Unsplash Foto: Unsplash

Veliki mesečni ljubavni horoskop za oktobar 2019. godine!

OVAN

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Plutonom na početku oktobra i bićete skloni da uđete u aferu koja bi vam donela niz teškoća u odnosima sa voljenom osobom. Vaš partner će ispoljavati ljubomoru. Kod oboje će strasti biti pojačane i nećete moći da sve to kontrolišete. Potrudite se da izbegavate svađe, sukobe i neprijatne scene.

Venera će od 8. oktobra prilaziti kroz znak Škorpiona što će pojačati vašu posesivnost i nepoverenje. Venera će u trećoj dekadi oktobra praviti skladne aspekte koji će vam pomoći da izgladite nesuglasice sa voljenom osobom i da dovedete vaš odnos u bolje stanje. Pokazaćete više interesovanja za potrebe voljene osobe i više vremena ćete provoditi zajedno.

Ako ste slobodni:

Početak oktobra će vas činiti sklonim da uđete u aferu sa osobom koja nije slobodna. Vaša strastvenost će biti pojačana i teško ćete moći da to kontrolišete, što će vas uvlačiti u razne neprijatne situacije. Osoba sa kojom budete imali aferu će biti ljubomorna i sklona da pravi scene. Ubrzo ćete odustati od ove veze i u drugoj polovini oktobra ćete upoznati osobu koja će vam se na prvi pogled dopasti i sa kojom ćete do kraja meseca ostvariti blizak emotivni kontakt. Ući ćete u novu vezu.

Stariji Ovnovi će se zaljubiti u osobu koja im u mnogo čemu odgovara kao emotivni partner ali je komplikovanog karaktera. Vi volite sve brzo i jednostavno, pa će vam zahtevna priroda druge osobe otežavati da započnete vezu.

BIK

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi u znak Vage i donosi vam više mogućnosti da vašu vezu poboljšate kroz zajedničke izlaske i nove dogovore. Kako ćete i vi i vaš partner biti opterećeni brojnim obavezama, biće vam teže da se oko toga uskladite ali to neće izazivati dodatne probleme u vašem odnosu. Bićete spremni da izađete u susret partneru.

Druga polovina oktobra će vam doneti više mogućnosti da ostvarite bar jedan važan zajednički cilj i da uneste više zabave i radosti u vašu emotivnu vezu. Prijalo bi vam da iskoristite jedan vikend da otputujete sa partnerom na mesto gde možete da se opustite i uživate u zajedničkom provodu bez ikakvih smetnji. Nešto što ste ranije obećali vreme je da ispunite.

Ako ste slobodni:

Očekujte više zabave i izlazaka gde ćete upoznati nove ljude. Izdvojiće se jedna osoba koja će vam pružati pažnju i naklonost ali vam neće delovati dovoljno privlačno da biste se upustili u nešto bliže na emotivnom polju. Kako neće biti boljih prilika, počećete da izlazite in da više vremena provodite zajedno. Moglo bi da dođe i do intimnih odnosa ali nećete biti spremni za ulazak u vezu. Krajem meseca će se pojaviti neko s kim ste već bili u vezi i poželećete da obnovite odnos.

Stariji Bikovi će biti snalažljivi u pristupu osobi sa kojom žele da započnu emotivnu vezu. Obratićete pažnju na sve što je potrebno, posebno na ono što vašu simpatiju privlači. Pokazaćete vaše kvalitete i do kraja meseca ćete biti u vezi.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Sunce će u prvoj dekadi oktobra praviti sekstil sa Jupiterom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Uživaćete u prijatnim zajedničkim trenucima uz voljenu osobu. Osmislićete veliki broj zabavnih i kreativnih aktivnosti koje će vas oboje ispuniti lepim emocijama i vaša veza će biti puna sklada i radosti. Jedno drugome ćete pružati motivaciju i inspiraciju.

Oktobar vam je u celini povoljan mesec na emotivnom polju. Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i bićete od podrške tamo gde to bude potrebno. Poboljšaćete komunikaciju sa partnerom i vodićete razgovore o zajedničkim željama, planovima i ciljevima. Oko najvećeg dela svega toga ćete se složiti i zajedničkim snagama ćete krenuti u ostvarenje.

Ako ste slobodni:

Prva dekada oktobra vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas zainteresovati svojim znanjem, lepotom, stavom i optimističkim, vedrim i avanturističkim duhom. Otkrićete kako delite mnogo zajedničkih interesovanja i da imate slične poglede na život i slične ciljeve. Spojiće vas zajednički rad od javnog interesa. Prvo ćete razmenjivati ideje i rešenja, a nakon toga će doći do obostrane zaljubljenosti i počećete da razmenjujete i emocije. Do kraja meseca ćete započeti vezu.

Stariji Blizanci će pokazati veliku snalažljivost i optimizam u zavođenju osobe koja im se dopada. Vaša simpatija neće znati šta je snašlo, a već će pasti na vaš šarm. Veza u koju uđete pokazaće se kao pun pogodak i biće skladna.

 

RAK

Ako ste u vezi:

Venera će praviti kvadrat sa Plutonom na početku oktobra i doneće vam velike nesuglasice sa voljenom osobom i članovima porodice. Bićete tvrdoglavi i držaćete se čvrsto vaših odluka i principa. Nećete slušati predloge i sugestije vaših najbližih i insistiraćete da se poštuje vaš smisao za red u kući. To će dovesti do toga da će svako raditi po svom.

Poboljšanje vas očekuje u trećoj dekadi oktobra kada ćete biti popustljivi ali samo kratko. 27. u mesecu će Mars praviti kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem ljubavi. Nerešene nesuglasice od ranije će kulminirati i dovešće do ozbiljnih sukoba sa partnerom što može ozbiljno narušiti vaše odnose. Potrudite se da preduzmete nešto da to ublažite.

Ako ste slobodni:

Početkom oktobra upoznaćete osobu koja će vas privući i u koju ćete se strastveno zaljubiti. Počećete da se viđate svakodnevno i vrlo brzo ćete postati intimni. Ubrzo ćete shvatiti kako vaš novi partner nije prava osoba za vas jer će početi da vas kontroliše, da vam pravi ljubomorne scene, da se ponaša posesivno. Vaš odnos će za kratko vreme postati problematičan, da bi krajem meseca došlo do velikih neprijatnosti i sukoba, zbog čega ćete raskinuti ovu vezu.

Nešto stariji Rakovi će pokušati da ostvare vezu sa osobom koja ih bukvalno proganja proteklih meseci i koja im poklanja iskrenu pažnju. Ubrzo ćete uvideti da se radi o prilično napornoj osobi koja vam ne prija. Prekinućete taj odnos.

LAV

Ako ste u vezi:

Opozicija Merkura sa Uranom u prvoj dekadi oktobra doneće vam niz nesporazuma sa partnerom. Oboje ćete imati potpuno različite ideje o tome kako želite da se vaš odnos odvija i kako da provodite zajedničko vreme. Ovo će izazivati brojne prepirke i rasprave koje će samo da pojačavaju napetost. Neophodno je da nađete zajednički prihvatljivo rešenje.

Druga polovina oktobra vam donosi mogućnost da se usaglasite oko najvažnijeg i da umanjite napetosti. Bar jedan vaš predlog će biti prihvaćen od strane vašeg partnera. Pokazaćete više inicijative oko zajedničkih izlazaka. Potrudićete se da što više razgovarate o međusobnim potrebama i željama. Uz samo malo dobre volje postići ćete željeni sklad u odnosu.

Ako ste slobodni:

Postoji nekoliko osoba o kojima razmišljate. Dve se sviđaju vama, a treća pokušava da vas osvoji, mada vam ne deluje dovoljno privlačno. Kako ste postavili malo više kriterijume nego što je to realno, biće vam teško da odlučite sa kojom biste pokušali da ostvarite vezu. Izabraćete osobu koja je vedrog, optimističkog duha i koja voli da putuje, stiče nova iskustva i ima zanimljive ideje. Nećete se razočarati. Emocije će biti obostrane i ubrzo ćete započeti skladnu vezu.

Nešto stariji Lavovi će upoznati osobu koja je visoko obrazovana i koja dolazi iz inostranstva. Zainteresovaćete se jedno za drugo i otkrićete kako ste sličnih interesovanja. Zaljubićete se i ubrzo ćete ući u vezu. Šanse da veza potraje su velike.

 

DEVICA

Ako ste u vezi:

Ceo oktobar vam je povoljno postavljen na polju ljubavi. Manje nesuglasice su moguće samo u vezi prolaznih sitnica. Na primer kada bude potrebno doneti neku zajedničku odluku oko nekog izlaska ili načina kako ćete ostvariti poneki zajednički plan. Potrebno je da što više tema otvorite u vezi poboljšanja vaše komunikacije i vašeg odnosa uopšte.

Najviše vremena ćete provoditi sa partnerom kod kuće i bićete u prilici da nešto učinite u smislu poboljšanja izgleda životnog prostora. Dogovorićete se o kupovini novog nameštaja ili nekih potrebnih stvari za domaćinstvo. Poboljšaćete porodične odnose. Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i vaših najbližih, što će pojačati vašu bliskost.

Ako ste slobodni:

Očekuje vas uzbudljiv mesec na emotivnom polju. Imaćete više prilike za ulazak u novu emotivnu vezu. Vama će biti potreban neko ko vam deluje stabilno i s kim biste mogli da imate ozbiljnu vezu na duže staze. Odabraćete nekoga ko će vam davati utisak stabilne osobe. Ubrzo nakon ulaska u vezu pokazaće se da se radi o nekome ko je previše jednostran, naporan ali i promenljivog, nestabilnog karaktera. Nakon niza neslaganja i jedne velike svađe raskinućete vezu.

Nešto starije Device naći će se u centru pažnje osobe kojoj se dopadaju. Mada ćete u početku biti suzdržani, na kraju ćete se odlučiti da pristanete na izlazak. Ustanovićete da između vas dvoje postoje razlike koje neće dovesti do ulaska u vezu.

VAGA

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi i braka ulazi u vaš znak 4. oktobra i donosi vam više pažnje od strane voljene osobe. Potrudite se da uzvratite pažnju koja će vam biti pružena i pokažite zahvalnost vašem partneru. Biće mu potrebna podrška sa vaše strane jer će se osećati nesigurno u vezi donošenja nekih odluka. Budite otvoreni na razgovore o raznim temama.

Druga polovina oktobra vam je povoljna za romantične izlaske udvoje. Bićete spremni da partneru ispunite jednu želju. Krajem meseca će Mars praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam ozbiljne nesuglasice oko važnih zajedničkih ciljeva i u vezi dogovora oko porodičnih obaveza. Ovo bi moglo da vam prilično iskomplikuje odnose.

Ako ste slobodni:

Jedna osoba će početi da vam upućuje jasne signale da joj se dopadate. Bićete zainteresovani i počećete da se viđate i izlazite. Zabava će vam u početku prijati, kao i pažnja koju ćete dobijati od vaše nove simpatije. Lako i brzo ćete ući u intimne odnose, a nakon toga će početi da se javljaju i osećanja. Jedino će vam smetati što se vaša nova ljubav neće odvajati od vas i što će pokazivati preteranu posesivnost. To bi vas moglo naterati da se predomislite i prekinete vezu.

Starije Vage će biti naglašeno emotivne i strastvene ali će morati više da se potrude kako bi privukle pažnju osobe u koju su duže vreme zaljubljene. Vaši napori će uroditi plodom ali ćete morati da se prilagođavate zahtevima vaše simpatije.

 

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Kvadrat Venere sa Plutonom na početku oktobra izazvaće ozbiljne konflikte sa voljenom osobom zbog tajni koje ste skrivali, a koje će izaći na videlo. To bi moglo dovesti do teže rešivih problema u odnosu. Biće neophodno da date sve od sebe kako biste ispravili svoju grešku i vratili partnerovo poverenje. Ulazak Venere u vaš znak doneće vam ljubomoru.

Uspećete da poboljšate odnos sa voljenom osobom tek od treće dekade oktobra zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. Vodićete duge i ozbiljne razgovore o tome kako da prevaziđete krizu u kojoj ste se našli na polju emocija. Uspećete da postignete dogovor. Venerin trigon sa Neptunom i sekstil sa Plutonom doneće vam bolji osećaj za potrebe vašeg partnera.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koja nije slobodna i razmišljaćete kako da je preotmete od osobe sa kojom je u vezi. Osećaćete ljubomoru i smišljaćete spletke. Otvoreno ćete pokušavati da privučete pažnju vaše simpatije tako što ćete se koristiti njenim slabostima, o kojima ćete se prethodno dobro informisati. Kada se konačno uverite da nemate šanse kod te osobe, odustaćete. U trećoj dekadi oktobra ćete upoznati osobu koja će vas privući i kojoj ćete i vi biti privlačni. Moguća je veza.

Stariji Škorpioni će biti nezadovoljni svojim emotivnim životom i osobom sa kojom pokušavaju da uspostave emotivnu bliskost. Jedno poznanstvo od sredine oktobra preusmeriće vašu pažnju na osobu koja će pozitivno reagovati na vas.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i braka ući će 3. oktobra u znak Škorpiona i vaše polje tajni. Bilo bi mudro da izbegavate spletke iza leđa vašem partneru, kao i bilo kakvo skrivanje činjenica, ulazak u flertove i tajne veze. Vi sami ćete biti skloni da sve proveravate što se tiče vašeg partnera i možete lako naići na nešto što vam se neće dopasti.

Kako ćete biti nepoverljivi, to će dovesti do napetosti u odnosima sa voljenom osobom. Na sreću, već u drugoj dekadi oktobra ćete uspeti da kroz iskrene razgovore umanjite svoju sumnjičavost i postignete više sklada u vezi. Postići ćete nove dogovore o zajedničkim ciljevima i unećete nešto novo u vašu svakodnevicu, što će ulepšati vašu vezu.

Ako ste slobodni:

Venera koja će 8. oktobra ući u znak Škorpiona činiće vas sklonim ulasku u tajne veze. Osoba koja vam se duže vreme sviđa ali nije slobodna, predložiće vam da se tajno viđate i sastajete. Kod vas će biti pojačane strasti i pristaćete na ovaj predlog. U početku će vam sve delovati kao veza iz bajke ali će krajem oktobra doći do ozbiljnog sukoba, kada otkrijete da vi niste jednina osoba sa kojom vaš partner ima tajnu vezu. Odlučićete da prekinete ovu vezu.

Nešto stariji Strelci će započeti intenzivne sastanke i izlaske sa osobom koju su u prethodnom periodu upoznali preko društvenih aktivnosti. Više puta ćete se naći u neskladnoj situaciji. Ako to prevaziđete, ući ćete u vezu krajem meseca.

 

JARAC

Ako ste u vezi:

Potrudićete se da kroz intenzivnije razgovore sa voljnom osobom poboljšate vaš odnos. Na prvom mestu ćete početi da tragate za rešenjima u vezi onoga što vam je u prošlosti izazivalo nesuglasice i bar ponešto od svega ćete uspeti da prevaziđete ili da ublažite. Postaćete otvoreniji da saslušate i predloge i kritike od strane voljene osobe i da ih uvažite.

Druga polovina oktobra će vam doneti više sklada. Pokazaćete inicijativu u organizovanju zajedničkog vremena i aktivnosti, što će vaš partner dočekati sa radošću. Uvećaćete broj zajedničkih izlazaka na mesta za zabavu i razonodu, kao što su koncerti, bioskopi, pozorište i slično. Bićete raspoloženi da odete na jedno vikend putovanje i dobro se provedete.

Ako ste slobodni:

Pokušaj da se približite osobi koja vas privlači završiće se razočaranjem jer ćete otkriti da ste tu osobu pogrešno procenili kada je bliže upoznate. Nakon toga ćete rešiti da okrenete novi list i da se više potrudite oko upoznavanja sa nekim s kim možete da delite zajednička interesovanja, a ko je vedrog duha i ima jaku pokretačku energiju. Sredinom meseca ćete upoznati nekog ko ispunjava vaše kriterijume. Simpatije će biti obostrane i ubrzo ćete se zbližiti i emotivno i fizički.

Nešto stariji Jarčevi će biti tvrdoglavi kako samo oni mogu biti, u nastojanju da se dopadnu osobi koja ih uporno zaobilazi. Na kraju ćete uspeti u svojim namerama ali će se sve krajem oktobra završiti fijaskom i prekidom odnosa.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi će 7. oktobra praviti kvadrat sa Saturnom. Tajne koje ste skrivali od partnera će izaći na videlo i doneće vam ozbiljne nesuglasice. Vaš partner će biti osetljiv i trebaće mu mnogo više pažnje nego što ćete vi umeti da pružite. Nećete moći jasno da sagledate šta je pravi uzrok stalnih nesuglasica između vas dvoje.

Poboljšanje odnosa sa voljenom osobom vas očekuje u trećoj dekadi oktobra, kada Sunce uđe u znak Škorpiona. To će vam pomoći da uvidite gde ste pravili greške i koje ste partnerove potrebe zapostavili. Uspećete da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva za naredni period. Više ćete vremena provoditi zajedno i uživaćete u izlascima i druženju.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se nesigurno u vezi osobe koja vam se dopada. Delovaće vam privlačno ali će vas nešto u njenom stavu i nastupu odbijati da joj priđete i pokušate da ostvarite bliži kontakt. Jedno vreme ćete razrađivati taktiku ali će se onda dogoditi nešto nepredviđeno gde ćete se razočarati i odustati od pokušaja da ostvarite vezu. Upoznaćete u drugoj polovini oktobra osobu koja će delovati zabavno i koja će biti spremna da sa vama deli svoja interesovanja. Zbližićete se emotivno.

Nešto starije Vodolije će odlučiti da pokažu osobi kojoj se dopadaju kako treba ozbiljno da ih shvati. To će ovu navesti da se potrudi i da vam pokaže svoje prave kvalitete. Odlučićete da joj pružite šansu i ući ćete u vezu sredinom oktobra.

 

RIBE

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi početkom oktobra u znak Škorpiona i otvara vam mogućnosti da sa voljenom osobom odete na jedno putovanje koje bi vas oboje oraspoložilo i unelo u vašu vezu više radosti. Pre odlaska na putovanje doći će do neočekivanog neslaganja oko destinacije ali ćete uspeti da to rešite postizanjem kompromisa.

Druga polovina oktobra će biti puna razgovora i konstruktivnih predloga. Vaš partner i vi ćete uspeti da se složite oko većine predloga i poboljšaćete međusobnu komunikaciju. Prijalo bi vam da unesete više zabave u vaše zajedničko vreme. Radovaće vas odlazak u bioskop, pozorište, na koncerte i na mesta koja volite da posećujete kada vam je do zabave.

Ako ste slobodni:

Sa osobom koju ste upoznali preko zajedničkog prijatelja, a koja živi u mestu koje je udaljeno od mesta gde vi živite, započećete prepisku preko društvenih mreža. U početku će to biti stidljivo i povremeno ali će ubrzo postati intenzivnije i otvorenije.

rimetićete da vam druga osoba govori o sebi više nego što ste očekivali i čak da počinje da vam se poverava. Doći će do obostrane zaljubljenosti. Dogovorićete se kada i gde ćete da se vidite. Ovo bi moglo da preraste u vezu.

Nešto starije Ribe će početi da se viđaju i izlaze sa osobom koju su upoznali na jednoj zabavi. Bićete nesigurni da li želite samo površno prijateljstvo ili vam osoba odgovara za vezu. Kada otkrijete da postoje obostrana osećanja donećete odluku.

Izvor: Mesečni horoskop