Retrogradni Merkur i pomračenje Sunca: Vreme velikog čišćenja

Zašto je ovo mjesec velikog čišćenja i novog početka

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Merkur je krenuo retrogradnim hodom 18.06., ljetni solsticij je 20.6., Venera mijenja smjer u direktan od 23.06., Neptun istog dana kreće retrogradno, a imamo i pomrčinu Sunca i mlad Mjesec u Raku 21.06. Cijelo vrijeme, Mars će se družiti s Neptunom u Ribama pa će itekako biti “lova u mutnom”! Ovo je vrijeme velikog čišćenja i novog početka!

U ovom mjesecu je Merkur ponovo retrogradan pa će isplivati svašta što je s početka godine zatrpano pod tepih, kako na globalu tako i na individualnom planu.

Merkur je krenuo retrogradnim hodom 18.06., Venera mijenja smjer u direktan od 23.06., Neptun istog dana kreće retrogradno, a imamo i pomrčinu Sunca 21.06. Cijelog mjeseca će nam se Mars družiti s Neptunom u Ribama pa će se itekako loviti u mutnom!

 

Zašto je ovo mjesec velikog čišćenja i novog početka? Sam start lipnja/juna dočekali smo s punim Mjesecom u znaku Strijelca. To je donijelo kulminaciju nezadovoljstva i svega onog što se guralo pod tepih od prosinca/decembra 2019. godine!

Na globalu će eskalirati afere i nasilje, a na osobnom planu popucati će mnogo kvazi odnosa!

Dispozitor je retrogradni Jupiter iz Jarca, u konjunkciji s također retrogradnim Plutonom pa eto nama čistki koje nisu pravljene pola godine, a kod nekih i cijelih 12 godina! Prisjetimo se 2008. godine. Što smo od tada počeli, radili… Sada slijede epilozi, rezultati.

Merkur je krenuo retrogradno s fiksne zvijezde Sirius, od 18.06. i jedno je sigurno – opća dekadencija, koja se godinama unazad odvija, mora biti stopirana i k tome će se globalno ići. Preciznije, Merkur u Raku signalizira povratak već zaboravljenim obiteljskim vrijednostima. Borba neće biti laka, ali ni izgubljena! Promatrajmo!

Pomrčina Sunca koja se događa 21.06. će svoje efekte pokazati u narednih 6 mjeseci, a ona također govori o značaju povratka tradiciji i svemu što je stoljećima unazad glasilo za “normalno”.

Period iskoristite za završetke poslova, a nove isplanirajte za početak srpnja/jula! Serija poruka i poziva bivših ljubavi će biti aktualna do 23.06. pa ako nešto čekate, do tada bi mogli i dočekati (već prema natalnim predispozicijama).

 

Venera kreće direktno 23.06.! Što smo obnavljali, obnavljali smo pa će se vidjeti učinak! Kvadrat Venere i Marsa iz Riba ukazuje na jaku strast, ali i nejasnoće i obmane. Gospoda će pokazivati jak interes, jer Mars egzaltira Veneru, dok će dame predstavljene Venerom u Blizancima imati izbor između više opcija…

Što će birati? Pa ovog puta one s kojima se emocionalno i energetski duže vremena prepoznaju, s kojima je razgovor i intelektualna konekcija jača od primarnog instinkta.

Istovremeno, kada Venera krene direktno, njena viša oktava, Neptun kreće retrogradno! Što nam donosi? Poplavu emocija i neka vremena koja nismo doživjeli još od 2018. godine!

Kolovoz/avgust će predstavljati kulminaciju svega i konačno emotivno stabiliziranje.

A do tada? Pa… uživajmo, birajmo i iznad svega upoznajmo se, putujmo, živimo!

Jovana Milekić/astroportal.in