Izaberite Tarot kartu i ona vidite šta vam ona poručuje

Izaberite Tarot kartu i ona će vam reći ono što trebate čuti

Foto: Atma.hr Foto: Atma.hr

1. Velika arkana: Hrabrost

Tumačenje karte:

Ova karta prikazuje mali divlji cvijet koji raste na stijeni, koji se probio kroz kamenje kako bi dosegao sunčevu svjetlost. Okružen zlatnim svjetlom, on pokazuje netaknutu ljepotu svog sitnog postojanja.

Kad god situacija postane teška, možemo postati ogorčeni i okrivljavati druge za svoje teškoće s kojima se moramo suočiti, ili možemo prihvatiti da je život težak i suočiti se s predstojećim izazovima.

Cvijet u suštini simbolizira način na koji se može doći do sunčeve svjetlosti, moramo dopustiti da nas strast za životom vodi iz mraka. Jedini način na koji sjeme može postati cvijet je proći kroz sve poteškoće.

 

Značenje karte:

Sjeme ne može znati što će se dogoditi; sjeme nikad nije poznavalo cvijet. I sjeme ne može ni vjerovati da ima potencijal da postane lijep cvijet. Sjeme ne zna što ga čeka u budućnosti, a to se čini zastrašujuće.

Zasigurno,  to mjesto je zastrašujuće, ali ne otići tamo bilo bi još više zastrašujuće. Putovanje od sjemena do cvijeta nije teško. Putovanje je dugo i uvijek je sigurnije ne otići na to putovanje.

Ali sjeme je odlučilo pokušati i truditi se. A kada to napravi, smanjuje svoje prepreke i počinje napredovati. Borba je duga. Sjeme se bori s tlom, kamenjem i puže među stijenama. Sjeme je imalo udobnost svoje ljuske, tada proklija, ranjivo je, a svijet je surov.

Sjeme bi moglo preživjeti neoštećeno tisućljećima, ali sjeme se odvažilo na rizik krećući se prema suncu. Svi smo sigurniji kod kuće. Putovanje je puno opasnosti, no hrabrost je neizlječiva kad nas zaposjedne san.

 

2. Velika arkana: Munja

Tumačenje karte:

Karta pokazuje da je toranj spaljen, uništen, razoren. Karta pokazuje da je toranj potpuno uništen u eksploziji. Muškarac i žena su prisiljeni skakati s tornja jer nemaju drugog izbora. U pozadini je prozirna figura koja meditira, koja predstavlja svijest.

To u osnovi znači da se možete osjećati potreseni, kao da vam se tlo pomiče pod nogama. Ako ponestaje sigurnosti, svatko ima sklonost da se drži čega god može. Istodobno, taj unutarnji potres je izuzetno važan, jer će iz olupine izaći jača i hrabra osoba.

Vatra obnavlja zemlju, a prašina se spušta nakon oluje. Ako ste suočeni s ovakvom destrukcijom, pokušajte se odvojiti od iskustva, prihvatite ga, idite mu u susret na pola puta i to će vam pomoći da se pomirite s njim.

 

Značenje karte:

Dok meditacija pomaže da nešto shvatimo polako, postoji još jedan način postizanja prosvjetljenja. Ma – Tzu je, koristeći svoj kreativni genij, došao do ovog koncepta. Ako učenik postavlja pitanje, gospodar skoči, vikne ili ga udari. Izgleda kao apsurdni čin.

Jednom je Ma – Tzu bacio čovjeka s prozora i skočio mu na prsa. Čovjek je samo pitao Ma – Tzua o čemu bi trebao meditirati. Ma – Tzu, koji je sjedio na ranjenom muškarcu, upitao ga je “Jesi li shvatio?”, A jadni čovjek rekao je “da”,  jer se bojao da će ga opet pretući ako kaže „ne“.

I dok je ležao tamo s ranjenim tijelom, dok mu je Ma Tzu sjedio na prsima, shvatio je da je doista uspio. Shvatio je to tako iznenadno da nikad nije mogao zamisliti da će se to dogoditi.

3. Kralj vode: Iscjeljenje

Tumačenje karte:

Sad je vrijeme kada duboko zakopane rane iz prošlosti izlaze na površinu, spremne i dostupne za iscjeljenje. Vi ste u mentalnom stanju gdje se duboko zakopane rane iz prošlosti polako vraćaju i imate priliku ponovno se iscijeliti.

Osoba na slici je gola i ranjiva, boji se ljubavi i pažnje. Kada je netko pod iscjeljujućim utjecajem kralja vode, on je otvoren i izložen. To nam omogućuje da se iscijelimo, prihvatimo i da se osjećamo zdravo i cjelovito.

Značenje karte:

Nosite vlastite rane unutar vas. Nitko vas ne želi ozlijediti; svatko je zauzet vlastitim ranama. Ipak, kada je netko tako spreman da bude ranjen, često to i bude. Ali čovjek Taoa ne može biti povrijeđen jer ga se ne može dotaknuti. Netko tko je cjelovit, zdrav i iscijeljen ne može biti povrijeđen.

Budite svjesni svojih rana, umjesto da dopustite da se produbljuju, neka budu iscijeljene. Samo vraćanjem korijenima možete riješiti probleme. Umjesto fokusiranja na glavu, usredotočite se na cijelo biće i prihvatite ga.

Za 24 sata pokušajte prihvatiti sve. Ako vas netko vrijeđa, otiđite i gledajte što se događa. U vama će se pojaviti čudna količina energije, osjećaj slobode koji će vam pomoći da se iscijelite i da iscijelite druge.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić