Zašto ne želite da budete srećni?

Osim života koji je najveći blagoslov, na rođenju dobijamo pravi dar od Univerzuma - mogućnost da budemo srećni, piše Lovesensa.

foto: pixabay.com foto: pixabay.com

Rađamo se kao bića koja su satkana od raznih emocija, ali tokom života gubi se naša naivnost, otvorenost uma koje imamo kao deca, osećaj za sitnice i zaboravljamo da smo stvoreni kako bismo maksimalno iskoristili svoj urođeni dar - SREĆU!

Kako je sreća naša urođena sposobnost i dar, pokazuje naše telo koje se u depresivnom raspoloženju oseća umorno i slabo. Sa druge strane, kada je naš um srećan, i naše telo je zdravo, energično i poletno.

Životne okolnosti mogu uzrokovati da potisnemo sreću kao dar i sasvim je u redu da se u odrešenim trenucima osećate tužno. Ne treba forsirati lažni optimizam i potiskivati osećanja, već treba samo da osvestimo da ZASLUŽUJEMO APSOLUTNU SREĆU u svakom trenutku našeg života, ona je naš dar, deo našeg bića.

U negativnim situacijama pokušajte da usvojite svetliju perspektivu i umesto da se foksusirate na negativno, usredsredite se na mogućnosti. Ne dozvolite da tapkate u mestu i da vam spoljne okolnosti u potpunosti iz sećanja izbrišu činjenicu da uvek zaslućujete sreću.

Kada osvestite da je vaše potpuno pravo da budete srećni, lakše se koncentrišete na svoje ciljeve, razumete svoje poteze, rasuđujete i ostvarujete napredak. Sreća nam pomaže da kreiramo dobre puteve i budemo još srećniji.

Svako od nas ima neku mračnu senku iz prošlosti, grešku ili promašaj, ali uprkos tome, zaslućujete da budete srećni.

Sreća vas grli i prihvata apsolutno takve kakvi jeste!

Stil/Lovesensa.rs