Ruska doktorka Mališeva: Izlečite ekcem lekom od bundeve (RECEPT)

U Rusiji se od davnina za borbu sa ekcemom koristi bundeva, a doktorka donosi dva recepta za borbu protiv ove kožne bolesti.

Foto: kurir.rs Foto: kurir.rs

Specijalista – dermatolog iz Sankt Peterburške bolnice Br.5,  doktorka Valerija Nikolajevna Mališeva savetuje ljudima koji pate od ekcema da sami pripreme oblogu i kupku. Ona kaže:

"U Rusiji se od davnina za borbu sa ekcemom koristi bundeva. Uzmite žutu bundevu srednje veličine. Skinite joj koru i isecite je na krupne komade. Bundevu kuvajte u mleku sa većim procentom masnoće 10-15 minuta, a zatim je izvadite iz mleka i napravite pire.

Stavite pire od bundeve na gazu, složenu u nekoliko slojeva. Oblogu stavite na kožu obolelu od ekcema. Držite oblogu 10-15 minuta, a zatim oblogu bacite i napravite novu, koju ćete takođe da držite 10-15 minuta. Cela procedura traje ukupno oko pola sata. Ova obloga smanjuje i upalu i svrab na koži."

 

 

Doktorka Mališeva daje još jedan recept sa bundevom, za kupku protiv ekcema.

Svežu bundevu izrendajte ili iseckajte u blenderu. Ovu kašu iscedite, pa dobijeni sok pomešajte sa sveže pripremljenim čajem od kamilice. Smesu sipajte u kadu sa toplom vodom za lekovitu kupku u trajanju od 10-15 minuta. Posle 4-5 svakodnevnih kupki dolazi do poboljšanja stanja: ekcem se smanjuje, koža počinje da se regeneriše i smanjuje se svrab.

Recepti su posebno pogodni za decu. 

 

 

Izvor: prirodna-medicina-recepti.com