Ove namirnice pozitivno utiču na plodnost žena

Pravilnom ishranom se poboljšava zdravlje, a mogu se povećati i izgledi za začeće.

Foto: Lifepressmagazin.com Foto: Lifepressmagazin.com

Prvi korak ka zdravom reproduktivnom sistemu je održavanje hormonske ravnoteže. Iako mnogi faktori utiču na mogućnost da se ostvarite u ulozi roditelja, zdrav način života i pravilna ishrana sigurno su jedan od važnijih.

Pogledajte koje namirnice vam mogu poboljšati zdravlje, a posebno blagotvorno utiču na plodnost.Avokado. Ovo voće sadrži dosta nezasićenih masti, koje mogu povećati plodnost. Naime, jedno istraživanje je pokazalo da su žene čija je ishrana bila bogata ovim mastima, a koje su bile uključene u program vantelesne oplodnje, imale trostruko više uspeha u pokušajima da zatrudne.

Seme suncokreta

Prepustite se uživanju u ovim grickalicama bar tri puta nedeljno. Bogato cinkom, seme suncokreta pomaže održavanju ravnoteže reproduktivnih hormona i utiče pozitivno na kvalitet jajnih ćelija.

Cimet

Ovaj aromatični začin ima sposobnost smanjenja insulina i povećavanja šanse za začeće u plodnim danima.

Jaja

Pripremite poširana jaja ili meko kuvana. Žumance koje nije tvrdo sadrži više vitamina D i B6, koji su zaslužni za povećano lučenje progesterona, hormona koji igra važnu ulogu u začeću.

Heljda

Seme heljde je bogato materijama koje kod žena snižavaju nivo insulina i testosterona, a samim tim povećavaju mogućnost začeća u vreme ovulacije.

Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

(Izvor: Stvar ukusa)