OSLABITE BRZO: Vodenom dijetom ćete lako izgubiti i do pola kilograma dnevno!

Ako želite da brzo izgibite kilograme, upotrebite veoma strogu i zahtevni, vodenu dijetu

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Vodena dijeta se sprovodi svaki drugi dan i veoma je zahtevna i stroga!

Za vreme prepodneva

Velika čaša vode, prirodnog soka ili čaja. Nekoliko voćki, po mogućnosti kombinujte što više različitih vrsta. U zavisnosti od godišnjeg perioda, najviše vode sadrže - jesen/zima: grožđe i citrusi; proleće/leto: dinja i lubenica.

Ručak

Velika čaša vode pre jela i čaj posle jela. Jelovnik se sastoji od sirovog povrća za salatu u količini po želji, s dodatkom sirćeta, ulja, limuna i začina po želji. Salati možete dodati i masline. Smete da jedete bilo koju vrstu sirovog i konzervisanog povrća: špargle, artičoke, celer, zelenu salatu, šargarepe, paprike, krastavce, luk, kukuruz, soju, paradajz...

Užina

Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Čaša jogurta ili mleka ili 30 grama sira ili jedna voćka.

Večera

Popijte čašu vode pre i šolju čaja posle jela, 100 grama mesa (piletina, teletina) ili 150 grama ribe (oslić) ili jedno jaje sa povrćem i voćem.

Oprez: Dijetu ne smete sprovoditi tokom cele sedmice, jer će izazvati disbalans materija u organizmu. Sme da se primenjuje najčešće svaki drugi dan. I to ne dugotrajno, nego samo povremeno.

Važno: Pijte bar osam čaša vode dnevno, a ishrana treba da je bogata namirnicama koje sadrže mnogo vode kao što su voće i povrće.

I za kraj uvek imajte na umu da ni jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Zato, pre nego što pređete na "nov" režim ishrane, potražite savet od lekara.

(Family.rs)