Doktor Emir Solaković: Nije problem ni četiri šoljice kafe dnevno, ali je nikako ne mešajte sa ovom namirnicom!

Njegov savjet koji je objavio na Facebook stranici svoje bolnice prenosimo u cjelosti

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

Poznati doktor Emir Solaković upozorio je da kafu treba piti umjereno i da četiri šoljice dnevno ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali da treba izbjegavati da se u napitak stavlja mlijeko. 

Njegov savjet koji je objavio na Facebook stranici svoje bolnice prenosimo u cjelosti:

"Umjereno uživanje u kafi (2, 3 pa i 4 šoljice dnevno, pa i više) ne predstavlja opasnost po vaše zdravlje. Konačno, činjenica je i da različiti ljudi na istu količinu kafe različito reaguju.

 

Mnogobrojni su oni koji bez jutarnje doze "crnog napitka" ne mogu da se probude, a nije mali broj ni onih kojima je dan nezamisliv bez nekog napitka od kafe, da ih oraspoloži, rasani ili podstakne probavu.

Ispijanje kafe sa mlijekom je greška, jer bjelančevina mlijeka kazein i kofein stvaraju spoj koji vaš organizam ne zna da razgradi.

Zato oni koji često piju kafu sa mlijekom imaju tegobe tokom varenja i osjećaju nelagodnost u stomaku", pojašnjava dr. Solaković.

Da kafa može biti i dobra za naše zdravlje dokazali su i naučnici koji su kroz brojne studije utvrdili da ljubitelji kafe koji svakog dana popiju bar dve šoljice ovog napitka, imaju manje šanse za razvoj mnogih bolesti, od dijabetesa do jetre i mozga. Samim tim, logično su zaključili - ispijanje prave kafe može da vam produži život.

Kad se na sve ovo doda i fenomenalan ukus koji obožavamo, da li vam je potreban još neki razlog da odmah pristavite vodu? Skuvajte sebi šolju kvalitetne OMILJENE, DOMAĆE sveže mlevene kafe, udobno se zavalite i uživajte u njenom mirisu i ukusu i mnogobrojnim benefitima koje omiljeni crni napitak nudi!